Biden visszatért Washingtonba miután Izraelt megtámadta Irán

Teherán megtorlást ígért az iráni nagykövetség damaszkuszi épületét múlt héten ért állítólagos izraeli támadásért, amelyben meghalt az Iráni Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnoka és hat másik tiszt. Szombat este Irán több ezer drónt el is indított Izrael felé.

Joe Biden amerikai elnök szombat délután visszatér Washingtonba, hogy konzultáljon nemzetbiztonsági csapatával, egy nappal azután, hogy kijelentette: „inkább előbb, mint utóbb” egy Izrael elleni iráni támadásra számít.

Biden rövidre zárta hétvégi delaware-i útját – közölte szombaton a Fehér Ház -, hogy megvitassa a közel-keleti eseményeket.

Teherán megtorlást esküdött az iráni nagykövetség damaszkuszi épületét múlt héten ért állítólagos izraeli támadásért, amelyben meghalt az iráni Forradalmi Gárda Kudsz Erőinek egyik magas rangú parancsnoka és hat másik tiszt.

Miközben Biden készült visszatérni Washingtonba, Izrael teljes készültségbe helyezte hadseregét, bezárták az összes iskolát és megtiltották a nagyobb közösségi gyülekezéseket.

Korábban szombaton Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter beszélt Joav Gallant izraeli védelmi miniszterrel, hogy megvitassák a „sürgős regionális fenyegetéseket” – közölte a Pentagon, és megismételte, hogy

az Egyesült Államok teljes mértékben támogatja Izraelt az Irán és megbízottjai által elkövetett támadásokkal szemben.

Irán drónok százait indította Izrael felé

Az izraeli vezetés szerint a zsidó állam minden eshetőségre fel van készülve, és ha kell, megvédi magát minden fenyegetéstől.