A demagógnak álló Tucker Carlson szerint Izrael „keresztényeket gyilkol”

A konzervatív megmondóember is beállt az Izrael-ellenes erők táborába.

Tucker Carlson meghívta műsorába Dr. Munther Isaac palesztin keresztény tiszteletest, hogy megvitassa a gázai helyzetet. A műsorvezető a felvétel során többször támadta azokat a keresztényeket, akik támogatják Izrael Hamász elleni háborúját.

Carlson a műsorban bírálta az Egyesült Államok keresztény vezetőit, azzal érvelve, hogy „nem elég kritikusak a gázai pusztítással kapcsolatban”.

A folyamatban lévő háborúról és az amerikai keresztény vezetők reakciójáról alkotott véleményét azzal támasztotta alá, hogy megjegyezte:

„Ha reggel felébredsz, és úgy döntesz, hogy a keresztény hited megköveteli, hogy támogass egy külföldi kormányt, amely templomokat robbantgat és keresztényeket gyilkol, akkor szerintem elvesztetted a fonalat”.

Carlson egy görög ortodox templomkomplexum lerombolásával kapcsolatos incidensre hivatkozott, amely során „legalább 17 ember meghalt”.

Carlson kritizálta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök „elkötelezettségét a csapások folytatása mellett”, amíg a Hamászt, az október 7-i mészárlásért – amelyben több mint 1200 embert mészároltak le és mintegy 250-et ejtettek túszul Gázában – felelős terrorcsoportot teljesen ki nem irtják.

„Emlékeztetni kellene őket arra, hogy amikor Izrael államot létrehozták, nem egy üres földön hozták létre. Egy olyan földön jött létre, ahol több millió őslakos palesztin élt, köztük palesztin keresztények”

– üzente a műsorba meghívott palesztin tiszteletes az amerikai keresztény vezetőknek, majd a konfliktust „népirtásként” jellemezte.

„A keresztények jelentős része a próféciák beteljesedéseként tekint Izraelre”

A Hetek főszerkesztő-helyettesét és a Neokohn főszerkesztőjét kérdezte az Axióma az izraeli-palesztin konfliktus aktualitásairól és a zsidó-keresztény kapcsolatokról.

Kitört a konzervatív belháború: Tucker Carlson nekiesett Ben Shapirónak

A népszerű műsorvezető aljas vádakkal illette a Daily Wire Izrael-párti alapítóját.