„A keresztények jelentős része a próféciák beteljesedéseként tekint Izraelre”

A Hetek főszerkesztő-helyettesét és a Neokohn főszerkesztőjét kérdezte az Axióma az izraeli-palesztin konfliktus aktualitásairól és a zsidó-keresztény kapcsolatokról.

Valamivel több mint 6 hónap telt el a Hamász Izrael ellen elkövetett október 7-i terrortámadása óta. Hol tart jelenleg a válaszul megindított gázai offenzíva? Meddig számíthat még Izrael az Egyesült Államok támogatására? Milyen szerepet játszott Irán a konfliktus kirobbantásában? Ilyen és ezekhez hasonló külpolitikai kérdések mentén indult az Izrael helyzetét körüljáró átfogó beszélgetés az Axioma stúdiójában.

Mindemellett nem elhanyagolható a konfliktus nyomán tovább erősödő zsidó-keresztény kapcsolatok kérdése sem, melynek a Hetek és a Hit Rádió által szervezett Izrael melletti szolidaritási demonstráció is fontos hazai megnyilvánulása volt. Milyen teológiai okai lehetnek annak, hogy sok keresztény számára fontos az Izrael melletti kiállás és vajon hogyan értékeli mindezt a zsidóság?

Az Axioma Podcast eheti részében Tóth Krisztián Kulifai Mátét, a Hetek főszerkesztő-helyettesét és Megyeri Jonatán rabbit, a Neokohn főszerkesztőjét kérdezte.

A beszélgetés itt hallgatható meg:

Hol tart most az izraeli-palesztin konfliktus? | Axioma Podcast

Valamivel több, mint 6 hónap telt el az október 7-i terrortámadás óta. Az Axioma Podcast eheti részében Tóth Krisztián Kulifai Mátét, a Hetek főszerkesztő helyettesét és Megyeri Jonatán rabbit, a Neokohn főszerkesztőjét kérdezte a gázai offenzíva jelenlegi állapotáról, a konfliktus lehetséges kimeneteléről, valamint az erősödő zsidó-keresztény kapcsolatokról.

Hol tart most az izraeli-palesztin konfliktus?

Listen to this episode from Axioma Podcast on Spotify. Valamivel több, mint 6 hónap telt el az október 7-i terrortámadás óta. Az Axioma Podcast eheti részében Tóth Krisztián Kulifai Mátét, a Hetek főszerkesztő helyettesét és Megyeri Jonatán rabbit, a Neokohn főszerkesztőjét kérdezte a gázai offenzíva jelenlegi állapotáról, a konfliktus lehetséges kimeneteléről, valamint az erősödő zsidó-keresztény kapcsolatokról.