Ennyi volt: A háború miatt a McDonald’s visszaveszi mind a 225 izraeli éttermét

a sandwich sitting on top of a wooden table

A döntést csütörtökön jelentette be Omri Padan izraeli franchise-tulajdonos.

A franchise-tulajdonos az október 7-ét követő napokban több ezer ingyen ételt adott az IDF katonáinak, ami a Közel-Keleten és más régiókban bojkotthoz vezetett a McDonald’s ellen. A McDonald’s vezérigazgatója, Chris Kempczinski januári nyilatkozata szerint a bojkottok „jelentős üzleti hatással” voltak a gyorsétteremláncra.

Omri Padan, az Alonyal Limited franchise vezérigazgatója és tulajdonosa csütörtökön bejelentette, hogy megállapodást írt alá az izraeli éttermek visszaadásáról a McDonald’s Corporationnek.

„A márkát Izrael vezető és legsikeresebb étteremláncává növeltük, és hálásak vagyunk a vezetőségünknek, alkalmazottainknak, beszállítóinknak és ügyfeleinknek, akik ezt lehetővé tették.

Várjuk, hogy mit tartogat a jövő”

– áll Padan közleményében.

Jo Sempels, a McDonald’s Corporation nemzetközi fejlesztési licencpiacokért felelős elnöke hozzátette: „Köszönjük az Alonyal Limitednek, hogy az elmúlt 30 évben felépítette a McDonald’s üzletágát és márkáját Izraelben. A McDonald’s továbbra is elkötelezett az izraeli piac mellett, és a jövőben is biztosítani kívánja a pozitív munkavállalói és vásárlói élményt”.

Kóserebbek lesznek az izraeli gyorséttermek, hogy segítsék a katonákat

Mehadrin minősítésű kóserságra áll át a McDonald’s, a Burger Ranch, a BurgerIM, valamint a Domino’s néhány étterme is, hogy az ultraortodox katonákat is ki tudják szolgálni.

A következő hónapokban lezáruló tranzakció feltételei egyelőre nem tisztázottak, bár a McDonald’s közleménye leszögezte, hogy az amerikai lánc „az Alonyal Limited éttermeinek és üzleteinek tulajdonosa lesz, és az alkalmazottak azonos feltételek mellett dolgozhatnak tovább”.

A Padan 1992-ben szerezte meg a McDonald’s franchise licencjogait, és 1993-ban nyitotta meg az első éttermet Izraelben. A McDonald’s Corporation közleménye szerint a McDonald’s márka harminc évvel később 225 étteremmel és több mint 5000 alkalmazottal büszkélkedhet Izraelben.

A McDonald’s mellett más nagy nyugati üzletláncok is bojkottkampányok áldozatai lettek az Izraelhez való állítólagos kötődésük és a gázai háború „támogatása” miatt. A palesztinbarát csoportok a Starbucks, a Pizza Hut, a Burger King és a Papa John’s cégeket is célba vették, mint bojkottálandó üzleteket.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

A McDonald’s beperelte az Izrael ellen uszító BDS mozgalmat

Kártérítést követel a cég az Izrael-ellenes bojkott okozta károkért.