Izraelt becsmérelte a németek antiszemita, antiszemitizmus elleni megbízottja

Michael Blume, Baden-Württemberg német tartomány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős biztosa megosztott egy posztot, amelyben a berlini falat az izraeli biztonsági kerítéshez hasonlította.

Blume az X-en osztotta meg a „Netanjahu úr, bontsa le ezt a falat!” című nyilatkozatot, amelyet Richard Silverstein, egy Izraelt régóta bíráló baloldali aktivista írt.

A megosztást követő kritikák után Blume törölte a bejegyzést.

Az antiszemitizmus-elleni biztosok rendszerét 2018-ban hozták létre a 16 német szövetségi állam mindegyikében, hogy Németországban a növekvő gyűlölet idején is biztosítva legyen a zsidók biztonságának szavatolása. Blume-ot azóta zsidó és izraeli részről sokan elítélték a tisztségével kapcsolatos tevékenysége miatt.

„Izraelt a kommunistákhoz és a szovjetekhez hasonlítani nagyon igazságtalan összehasonlítás, és olyan emberek teszik, akiknek veleszületett gyűlöletük van Izrael iránt, és szeretnék, ha eltűnne”

– mondta Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ izraeli és kelet-európai igazgatója.

„Blume évek óta csinál ilyen dolgokat” – tette hozzá Zuroff.

Blume korábban felkerült a Wiesenthal Központ „2021-es év 10 legrosszabb antiszemitájának” listájára is.

Lemondatnák az egyik német antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős biztost

Izrael, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság vezető katonai és hírszerzési szakértői lemondásra szólítják fel Michael Blume-ot.

Dr. Blume esete az antiszemitizmussal

A német antiszemitizmus megbízottak intézménye állítólag a német zsidók védelmét szolgálja. A valóságban a megbízottak az állam mindenkori politikájának kiszolgálói.