Horror: fegyverrel kényszerítették szexuális aktusra az egyik izraeli túszt

Egy terrorista őr fegyverrel kényszerítette Amit Soussana-t, hogy „szexuális aktust hajtson végre rajta” – mesélte a nő a The New York Times-nak.

FIGYELEM! Ezen cikk elolvasását csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

A 40 éves Soussanát a terroristák a Kfar Aza kibucban lévő otthonából rabolták el az október 7-i Hamász-mészárlás idején. Végül november 30-án engedték szabadon, a Hamász terrorszervezettel kötött egyhetes „túszok a tűzszünetért” megállapodás keretében.

Míg a novemberi tűzszünet során kiszabadult több női túsz is utalt arra, hogy Gázában szexuálisan zaklatták őket, Soussana interjúja az első alkalom, hogy egy kiszabadult túsz arcát és nevét vállalva számol be részletesen a Hamász szexuális bűncselekményeiről.

Soussana a Timesnak elmondta, hogy egy gyerekszobában tartották fogva, a bokájánál meg volt láncolva. Többször előfordult, hogy egy Muhammad nevű őr belépett, leült mellé az ágyra, felemelte az ingét és fogdosta őt.

Körülbelül két héttel elrablása után Muhammad megtámadta Soussanát, miután rövid időre kiszabadította a bilincsekből, hogy kimehessen a mosdóba.

Az őr arra kényszerítette, hogy „szexuális aktust hajtson végre rajta”, miközben fegyvert fogott rá, emlékezett vissza az egykori túsz.

Egy másik incidens során, miután egy héttel később új helyre szállították, az őrök eltakarták Soussana fejét, a földre teperték, megbilincselték és puskatussal megverték.

Néhány perc múlva ragasztószalaggal lefedték a száját és az orrát, megkötözték a lábát, és a kezénél fogva fellógatták.

Kijött a jelentés: szadista kegyetlenséggel erőszakolták meg az izraeli nőket

Közzétették az első hivatalos jelentést, amely fényt derít a Hamász terroristái által október 7-én elkövetett szexuális erőszak mértékére és brutalitására.

A Times cikkébe leírja, hogy Soussana beszámolója egybecseng azzal, amit egy izraeli nőgyógyásznak és egy szociális munkásnak mondott néhány órával a szabadulása után. Az újság átnézte az orvosi aktákat, hogy ellenőrizze a nő állításait.

„Amit azonnal és részletesen beszélt nemcsak a szexuális bántalmazásáról, hanem a sok más megpróbáltatásról is, amit átélt”

– nyilatkozta Dr. Julia Barda, a Tel Aviv-i Egyetem vezető nőgyógyásza.

Jichák Herzog izraeli elnök kedd este arra kérte a nemzetközi közösséget, hogy ítélje el a Hamász „brutális terrorját”, és követelje mind a 134 túsz azonnali szabadon bocsátását.

„Amit Soussana mindazok nevében beszél, akik nem tudnak beszélni. A Hamász aljas szexuális bűncselekményeinek és visszaéléseinek minden áldozatáért beszél. Ő minden nő nevében beszél mindenhol” – tweetelte az izraeli elnök, majd hozzátette: „Az egész világnak erkölcsi kötelessége Amit – és az összes áldozat – mellé állni”.

Az ideiglenes tűzszünet során szabadon engedett túszok közül legalább tízet szexuálisan bántalmaztak – mondta az Associated Pressnek tavaly év végén egy orvos, aki a fogságból kiszabadult 110 személy közül néhányat kezelt.

Kamerák előtt vallott egy izraeli lány a túszokat ért nemi erőszakról

Egy 17 éves izraeli lány Sheryl Sandberg új dokumentumfilmjében beszélt a Hamász terrorcsoport által elkövetett szexuális erőszakról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.