Kemény vádak: szándékosan késleltetik az Izraelnek szánt fegyverszállítmányokat

A Biden-kormányzat megkezdte az Izraelnek szánt katonai segélyek egy részének lassítását, mivel az IDF Hamász elleni offenzívája kritikus szakaszba lépett – közölte egy, az ABC Newsnak nyilatkozó magas rangú izraeli tisztviselő.

A névtelensége megőrzése mellett nyilatkozó izraeli tisztviselő szerint a háború elején a katonai segélyszállítmányok „nagyon gyorsan” érkeztek, de Jeruzsálem

„most azt tapasztalja, hogy nagyon lelassultak”.

A tisztviselő elmondta, hogy nem tudja, mi az oka ennek, de Jeruzsálem tisztában van Joe Biden elnöknek a konfliktus miatti csalódottságával és azzal a követelésével, hogy Izrael tegyen többet a Gázai övezet humanitárius ellátása érdekében.

Amikor az ABC News megkérdezte őket ezekről az állításokról, amerikai tisztviselők közölték, hogy nem történt változás a hivatalos politikában, és nem történt szándékos késedelem a korábban megígért segélyek vagy fegyverek Izrael részére történő szállításában.

A Politico azonban a múlt héten arról számolt be, hogy Biden fontolgatja az Izraelnek nyújtandó katonai segély feltételhez kötését, amennyiben Jeruzsálem úgy dönt, hogy tovább halad a Hamász utolsó erősségének, a déli övezetben lévő Rafahnak a meghódításával.

Újabb kémszoftvereket gyártó izraeli cég kapott amerikai szankciókat a nyakába

Még több szankció.

Az MSNBC-nek adott március 10-i interjújában Biden azt mondta, hogy Rafah lerohanása a „vörös vonal” számára.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök többször is hangsúlyozta, hogy azt mondani Izraelnek, hogy tartózkodjon a rafahi hadművelettől, egyenlő azzal, hogy veszítse el a terroristák elleni háborút.

„Úgy gondolom, hogy ha az elnök arra gondol, hogy először lehetővé kell tennünk a civil lakosság biztonságos távozását Rafahból, mielőtt bemennénk; ezzel egyetértünk, nincs szükségünk semmilyen felszólításra” – mondta Netanjahu.

„Az elnök és én egyetértettünk abban, hogy el kell pusztítanunk a Hamászt. Nem hagyhatjuk a Hamász terrorhadseregének negyedét a helyén; ott vannak Rafahban”

– tette hozzá az izraeli miniszterelnök.

Washington már megint az izraeli kormányt akarja megbuktatni?

„Elvárjuk barátainktól, hogy a Hamász terrorrezsimjének megbuktatásán dolgozzanak, és ne a választott izraeli kormányén” – nyilatkozta egy izraeli tisztviselő.