Peru: izraeli üzletemberrel akart végezni egy iráni halálosztag

A perui rendőrség bejelentette Majid Azizi, az iráni Forradalmi Gárda tagjának letartóztatását, aki merényletet tervezett egy izraeli állampolgár ellen az APEC-fórumon.

A perui rendőrség pénteken közölte, hogy elfogott egy iráni és egy perui állampolgárt, akik merényletet terveztek egy izraeli üzletember ellen az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködési Fórumon (APEC), amelyet még az idén rendeznek a dél-amerikai országban.

Oscar Arriola perui rendőrfőnök sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a letartóztatásokra a nemzetközi hírszerző ügynökségekkel összehangolt nyomozást követően került sor, amelyek „érzékeny” információkat szolgáltattak egy iráni állampolgárról, aki március elején érkezett Peruba.

„Gyorsan kellett cselekednünk, mert ma [az iráni férfi] vissza akart térni Iránba, miután terrorista sejtet hozott létre egy izraeli állampolgár meggyilkolására”, aki részt akart venni az APEC-rendezvényen

– közölte Arriola.

Mind az iránit, akit Arriola az 56 éves Majid Aziziként azonosított, aki az iráni Forradalmi Gárda elit Kudsz Erőinek a tagja, és 1997 óta él Peruban, mind a peruiakat csütörtökön tartóztatták le – mondta Arriola, hozzátéve, hogy Azizi házassága révén perui állampolgársággal is rendelkezik.

Arriola elmondta, hogy a hatóságok azonosították azt az izraelit, aki a támadás célpontja lett volna, bár biztonsági okokból úgy döntöttek, hogy nem hozzák nyilvánosságra a nevét.

Öngyilkos merényletre készülő palesztinokat tartóztattak le Olaszországban

A három terrorista menekültként élt Olaszországban 2017 óta.

Hogyan mentette meg Lionel Messi egy izraeli nagymama életét október 7-én?

A 90 éves Esther Cuño az argentin világsztárnak köszönheti, hogy életben hagyták a terroristák.