Gyalázat: Anticionista Celtic-drukkerek üldözték el a csapat izraeli focistáját

Liel Abada Amerikába igazolt a glasgow-i szurkolók ellenséges viselkedése miatt.

Liel Abada izraeli labdarúgó elhagyta a Celtic FC-t, miután a csapat palesztinbarát szurkolói „undorítóan” bántak vele – derül ki korábbi menedzsere nyilatkozatából.

Avi Luzon, az izraeli Maccabi Petah Tikvah vezetőedzője, aki alatt a Celticnél felfigyeltek Abadára, a Sport 5 című sportnapilapnak azt mondta, hogy a szurkolók „nem hagytak neki más választást”, minthogy elhagyja a glasgow-i futballklubot.

„Személyes szinten Liel Abada nagyon rosszul érezte magát mindattól, ami történt, beleértve a szurkolók viselkedését az utcán vele szemben – nem is egyszer”

– mondta Luzon az izraeli sportcsatornának adott interjúban.

„Liel úgy érezte, hogy nem szívesen látják ott, ahol volt – ellenségesen néztek rá, és ezt nem jó érezni”.

A 22 éves válogatott szélső ezért megszakította ötéves szerződését a Celticnél, és az amerikai Charlotte FC szerezte meg állítólag 8 millió fontért.

Brendan Rodgers, a Celtic menedzsere elmondta, hogy Abada nem volt megfelelő „lelkiállapotban” a gázai háború kezdete óta.

Zsidósága miatt váltották le a dél-afrikai krikettválogatott kapitányát

Egyre több dél-afrikai zsidó tervezi a kivándorlást az antiszemitizmusba süllyedő államból.

Februárban Rodgers cáfolta azt az izraeli értesülést, miszerint Abadát a Celtic szurkolói bántalmazták a glasgow-i utcán.

„Nem tudok erről. Rendszeresen beszélek Liel-lel. Sajnos ez egy olyan helyzet, ami nem hozza őt megfelelő lelkiállapotba a játékhoz”

– mondta.

Abada csütörtökön egy Instagram-posztban azt írta, hogy a Celtic elhagyása „nem szerepelt a terveim között, mégis az élet kiszámíthatatlan fordulatai emlékeztetnek minket arra, hogy nem mindig mi irányítunk.

„Az elmúlt hat hónap személyes kihívás volt, mégis a Gaffer, az edzők és a vezetőség elsöprő támogatása volt a kősziklám. Az ő rendíthetetlen hitüket ezekben az időkben sem felejtem el, hanem örökre megbecsülöm” – tette hozzá.

Abada tisztelettel adózott a „hihetetlen glasgow-i izraeli közösségnek”, és külön köszönetet mondott a Celtic-szurkolóknak, a távozásának feszült körülményei ellenére.

„Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt számomra és a családom számára, de szeretnék köszönetet mondani minden Celtic-szurkolónak, akik mellettem álltak, támogattak és tiszteltek engem, mint Celtic-játékost, és remélem, hogy adtam néhány pillanatot, amivel emlékezhettek rám.”.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Felfoghatatlan: a brit kiadók nem akarják kiadni a zsidó szerzők könyveit

„Az irodalmi London nagy része mostanra no-go zóna a zsidók számára” – véli az egyik híres brit irodalmi ügynök.