Zsidósága miatt váltották le a dél-afrikai krikettválogatott kapitányát

David Teegert, a dél-afrikai krikettélet feltörekvő csillagát a világbajnoki megmérettetés előestéjén menesztették az ország U19-es válogatottjának kapitányi posztjáról.

A Dél-Afrikai Krikett Szövetség a zsidó származású Teegert és a csapatot ért fenyegetésekre hozta meg a döntést az U19-es férfi krikett-világbajnokság előtt, amelynek Dél-Afrika a házigazdája.

„Tájékoztatást kaptunk arról, hogy a gázai háborúval kapcsolatos tiltakozásokra lehet számítani a torna helyszínein. Arról is tájékoztattak minket, hogy azok valószínűleg … David Teegerre fognak összpontosítani” – áll a szervezet közleményében.

„A CSA úgy döntött, hogy Davidet fel kell menteni a kapitányi poszt alól a tornára”

– tették hozzá. „Ez az összes játékos, Dél-Afrika U19-es csapata és maga David érdekeit szolgálja”.

Orosz politikai nyomás miatt kizárták Izraelt a jégkorong-világbajnokságról!

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség kizárta az izraeli csapatot minden versenyről.

A közlemény szerint David továbbra is „fontos és aktív tagja” marad a csapatnak.

A szervezet korábban felfüggesztette Teegert, amíg kivizsgálta az ellene felhozott gyűlöletbeszéd-vádakat, miután október 7-e után, amikor a Hamász megtámadta Izraelt, támogatásáról biztosította az izraeli katonákat.

Dél-Afrika erős Izrael-ellenessége az elmúlt hetekben került a figyelem középpontjába, mivel az afrikai állam népirtás vádjával vizsgálatot kezdeményezett Izrael ellene a Nemzetközi Bíróságon. Dél-Afrikában körülbelül 50 000 zsidó él, akik közül sokan tervezik a kivándorlást az Izrael-ellenességre és antiszemita érzelmekre hivatkozva.

Elképesztő: a zsidók üldözésével fenyegetőzik a dél-afrikai kormány

Dél-Afrika azon kevés országok egyike, amelyek elismerik a Hamászt a palesztin nép legitim képviselőjeként.