Ingyen repülőjegyeket kapnak a hazájukért életüket kockáztató izraeli katonák

Az izraeli nemzeti légitársaság, az El-Al Európa számos országába biztosít ingyen repülőjegyet olyan katonáknak (sorkatonáknak, tartalékosoknak és hivatásos katonáknak egyaránt), akik a háború kitörése óta legalább harminc napon át teljesítettek szolgálatot.

Az ajándék repülőjeggyel a légitársaság háláját kívánja kifejezni minden, a háborúban szolgálatot teljesítő katona számára.

„A társaság már a háború legelején csatlakozott a nemzeti szintű erőfeszítésekhez és most kötelességünknek érezzük, hogy viszonozzuk a katonáknak mindazt, amit ebben az időszakban az országért és védelmünkre tettek”

– áll az El Al bejelentésében. A nagylelkű hozzájárulás törzsutaskártyával vehető igénybe, melyet a leendő utasok ingyen kiválthatnak az utazás előtt.

A jegyek 2024. május 5. és 2025. február 25. között használhatók fel előre meghatározott járatokra. Az választható úti célok között az izraeli turisták körében igencsak népszerű Budapest mellett Zürich, Szófia, Bécs, Bukarest, a görögországi Szaloniki vagy Athén, illetve a ciprusi Paphos vagy Larnaca. A szolgáltatásra jogosultak a jelentkezést és a pozitív elbírálást követően megkapják kuponjukat, amivel megrendelhetik a repülőjegyüket.

A kiválasztott járaton a katonák elsőbbséget élveznek a beszállásnál és a repülőn nyilvánosan mondanak majd köszönetet nekik a szolgálatukért.

Egy palesztin költő azon kesereg, hogy nem szabad repülőgépeket eltéríteni

Mohammed El-Kurd az egyik legismertebb palesztin aktivistának számít a világon.

Ez a különleges ajándék beleilleszkedik az El-Al új, „Szállj a lobogóval” elnevezésű kampányába.

Az illetékesek elmondása szerint a társaság a katonák támogatása mellett együttműködik a Túszok és Eltűnt Családok Fórumával is, és az új kampány céljaira vásárolt óriásplakátok tizenöt százalékát átadja nekik, saját kampányuk céljaira.

Nadav Hanin, a légitársaság marketinggel és kommunikációval foglalkozó részlegének elnökhelyettese szerint: „Az El-Al alaposan kivette a részét a nemzeti szintű erőfeszítésekből. Október hetedike óta tartalékosok ezreinek segített hazatérni Izraelbe és továbbra is támogatja a Túszok és Eltűnt Családok Fórumát”.

Ez a cikk eredetileg a Zsido.com oldalán jelent meg.

Izraelben felemelték a tartalékos katonák szolgálatának korhatárát

A gázai övezeti hadműveletekben részt vevő csapatok „egyben tartásának” érdekében.