Tragédia: muszlim páciense lőtt agyon egy ortodox zsidó fogorvost Kaliforniában

Benjamin Harounit pénteken lőtték agyon a munkahelyén. A rendőrség szerint „a támadás indítékai egyelőre tisztázatlanok”.

Dr. Harounit, a frissen végzett fogorvost és perzsa származású zsidót állítólag „egy elégedetlen korábbi páciense” ölte meg a rendelőben, amelyet az apjával vezetett San Diego környékén.

„Dr. Harouni élethosszig tartó szenvedélye volt, hogy fogorvos legyen, és büszke arra, hogy minden páciensének őszinte és minőségi fogászati ellátást nyújt” – írta a fogorvosról a Smile Plus Dentistry rendelő egy hete, amikor boldog születésnapot kívánt Harouninak.

A lövöldöző, a 29 éves Mohammed Abdulkareem, aki a fogorvos egykori páciense volt, rendőrségi őrizetben van.

A támadás, amelyben két másik személy megsérült, a San Diegótól északkeletre fekvő El Cajonban lévő fogorvosi rendelőben történt.

Őrület: palesztin-párti transz nő lövöldözött a texasi istentiszteleten

Az El Salvadorban született lövöldöző fegyverén a „Free Palestine” felirat állt.

A hírek szerint a rendelő recepciósát, a 28 éves Yareli Carrillót lábon lőtték, állapota stabil, míg egy 40 év körüli, meg nem nevezett férfi szintén megsérült.

A gyanúsított, akit a 29 éves El Cajon-i lakos Mohammed Abdulkareemként azonosítottak, a jelentések szerint egy fehér bérelt kisteherautóval menekült el a lövöldözés után.

Az amerikai antiszemitizmust figyelő Anti-Defamation League (ADL) szerint „semmi nem utal arra, hogy a gyilkosságot antiszemitizmus motiválta volna”.

„Az ADL szélsőségekkel foglalkozó központja egyelőre szintén nem azonosított szélsőséges vagy gyűlölettel kapcsolatos motivációt a lövöldözés mögött. Amint többet tudunk meg, tájékoztatni fogjuk a közösséget”

– írták.

Zürichben megkéseltek egy ortodox zsidót

Drámaian növekszik az antiszemita indítékkal végrehajtott bűncselekmények száma Európában.