Nem sok esélye van, de nem adja fel Trump egyetlen kihívója

Bár Donald Trump legyőzte Nikki Haley korábbi kormányzót saját államában, Dél-Karolinában, a volt elnök mostanra már egyetlen kihívója így sem száll ki a versenyből.

„Szavahihető nő vagyok” – mondta Haley a dél-karolinai Charlestonban, utalva a CNN által idézett korábbi ígéretére, miszerint az ún. „szuper keddig” versenyben marad.

„Nem adom fel ezt a harcot, amikor az amerikaiak többsége sem Donald Trumpot sem Joe Bident nem akarja”.

Haley kijelentette, hogy hisz abban, hogy Trump egy elnökválasztáson meg tudná verni Bident, azt állítva, hogy „Trump elüldözi az embereket”.

Trump dél-karolinai győzelme azt jelenti, hogy a republikánus delegáltakért folyó versenyek mindegyikét megnyerte: Iowában, New Hampshire-ben, Nevadában és az Amerikai Virgin-szigeteken is győzött.

Haley gratulált Trumpnak a New Hampshire-i győzelem után, ugyanakkor kijelentette, hogy nem áll szándékában lemondani.

Trump szombat este, dél-karolinai győzelme után beszélt, és nem említette Haleyt. Később a Fox News Digitalnak adott interjújában azt mondta, hogy „tényleg nem gondol” Haleyre, és arra összpontosít, hogy legyőzze Biden elnököt a novemberi általános választásokon.

„Megtiszteltetés volt számomra, hogy az állam történetében a legtöbb szavazatot kaptam, megdöntöttük a legutóbbi rekordot” – mondta Trump a Fox News Digitalnak. „Szóval ez nagy dicséret az összes embernek és annak, hogy újra naggyá tegyük Amerikát”.

Volt republikánus elnökjelölt szerint Michelle Obamat jelölhetik Biden helyett

Vivek Ramaswamy Michelle Obama „kényelmes megoldás lehet a Demokrata Párt számára, hogy se a demenciával küzdő Bident, se a népszerűtlen Kamala Harrist ne kelljen indítani.