Volt republikánus elnökjelölt szerint Michelle Obamat jelölhetik Biden helyett

Vivek Ramaswamy volt republikánus elnökjelölt megismételte azon elméletét, miszerint a demokraták a különleges ügyészi jelentés nyilvánosságra kerülése után Michelle Obamát jelölnék elnöknek Joe Biden helyett.

Az elmélet azután erősödött fel ismét, hogy Robert Hur különleges ügyész arra való hivatkozássaé nem folytatná a nyomzást abban az ügyben, amely szerint Biden még alelkökként titkosított dokumentumokat vitt haza, hogy gyengék Biden kognitív képességei.

Hur részben azért nem emelne vádat Biden ellen, mert az esküdtszék „szimpatikus, jó szándékú, rossz memóriájú idős embernek” találná, annak ellenére, hogy elismerte, hogy a titkos dokumentumokat Biden alelnökként és szenátorként is „szándékosan” szerezte meg.

Vivek Ramaswamy, aki a kampánykörúton nyíltan hangoztatta azt a meggyőződését, hogy a 81 éves elnök végül nem lesz a demokraták jelöltje, a Fox News Digitalnak nyilatkozva ismét elmondta, hogy a különleges ügyész jelentése „kényelmes utat” jelöl a demokraták számára, hogy a népszerű volt first ladyt jelöljék.

„A legfőbb akadály, ami megállítja a Demokrata Pártot, hogy van egy Kamala Harris-problémájuk, ami azt jelenti, hogy ha Bident félreállítják, akkor a természetes személy, aki normális esetben a jelölt lenne, a hivatalban lévő alelnök.

Ám ez az alelnök szerintem képtelen hatékonyan továbbvinni ezt a feladatot” – mondta Ramaswamy. „Még az iowai caucusig sem jutott el abban az évben, amikor indult, még és a saját pártján belül sem.”

„Ha faj és nem alapján nézik az ügyet, amely ugyebár a Demokrata Párt identitásának alapját adja, akkor képmutatónak tűnhet, ha Harrist is háttérbe szorítják, ahogy tették ez Bidennel.

Úgy gondolom, hogy Michelle Obama kényelmes kiutat kínál számukra ebből a problémából, hiszen megfelel minden faji és nemi kritáriumnak, miközben egy olyan alternatívát is választanak Biden helyett, amelyet az általános választásokon talán elfogadhatóbbnak tartanak.”

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem Biden lesz a jelölt. És úgy gondolom, hogy nem kellene megdöbbenni azon, ha Michelle Obama foglalná el a helyét” – mondta a New York Post által idézett Ramaswamy,

Amikor Hur döntéséről kérdezték, miszerint nem emel vádat Biden ellen, Ramaswamy azt mondta, hogy ez jelzi Biden „hajlandóságát” arra, hogy végül félreálljon.

Ha bíróság elé állítanák, Biden „valószínűleg az esküdtszék előtt úgy mutatná be magát, ahogyan a vele készült interjúnk során is tette, mint egy szimpatikus, jószándékú, idős ember, akinek rossz a memóriája”.

Hur, akit Merrick Garland igazságügyi miniszter nevezett ki, hogy vizsgálja ki Biden titkos dokumentumok kezelését, elárulta, hogy Biden „homályos” emlékeket őrzött arról, hogy mikor volt korábban hivatalban, és mikor halt meg fia, Beau.

„Az irodánkkal folytatott interjújában Biden úr memóriája nagyon gyenge volt” – áll a jelentésben. „Nem emlékezett például arra, hogy mikor volt alelnök.”

„Országunk nem él túl egy újabb Biden-elnökséget”

Donald Trump hosszú interjúban fejtette ki véleményét Amerika jelenlegi helyzetével kapcsolatban.