„Országunk nem él túl egy újabb Biden-elnökséget”

A Közel-Keleten fokozódó feszültség komoly inflációs veszéllyel jár az energiaárak ismételt növekedése révén – jelentette ki Donald Trump egy vasárnap sugárzott interjúban.

A jelenleg legnépszerűbb republikánus elnökjelölt-aspiráns volt elnök a Fox News hírtelevízióban sugárzott hosszabb interjúban kifejtette, hogy „szerte a Közel-Keleten ismét bombák hullanak, kereskedelmi hajók kerülnek támadás alá”, és amennyiben ez folytatódik, az jelentős olajár-növekedéssel járhat, ami ismételten az infláció emelkedését okozhatja.

Donald Trump a határok szigorú őrizetének szükségességéről is beszélt, jelezve, elnöksége idején az Egyesült Államok déli határai zárva voltak, ezzel szemben

Joe Biden alatt milliók jutottak be az országba.

A republikánus politikus azonnali cselekvést sürgetett a mesterséges intelligencia területén, mert véleménye szerint az kicsúszhat az ellenőrzés alól, és „akár háborúk kirobbanásához is vezethet”.

Donald Trump kitért arra: a jelenlegi amerikai adminisztráció elkötelezettsége az elektromos autógyártás iránt az Egyesült Államokból Kína és más országok felé tereli az autógyártást, ezért számos autóipari munkahely vándorolhat át a konkurens gazdasági nagyhatalomhoz, ahol az elektromos járművek gyártásához szükséges alapanyagok találhatók.

Elképesztő tömegek lépik át illegálisan az amerikai határt Mexikóból

Döbbenetes videón az illegális határátlépők.

Kiemelte, hogy az Egyesült Államok kőolajjal és földgázzal rendelkezik, ezért a közlekedését is erre kellene építenie. Hozzátette ugyanakkor, hogy aki elektromos autót akar vásárolni, annak ezt lehetővé kell tenni, de ugyanúgy a belső égésű motorral működő vagy hibrid járműveket is meg kell tartani, továbbra is elérhetővé téve az amerikai emberek számára.

A volt elnök legfőbb politikai riválisával, Joe Bidennel kapcsolatban úgy fogalmazott, „országunk nem él túl” egy újabb Biden-elnökséget, mert a hivatalban lévő elnök „inkompetens”.

Donald Trump a jelenlegi felmérések szerint magasan a legnépszerűbb republikánus politikus,

akinek már csak egyetlen kihívója van a republikánus elnökjelölti versenyben, Nikki Haley korábbi dél-karolinai kormányzó személyében. A hivatalos republikánus előválasztási folyamat február 8-án Nevada államban jelölőgyűlésekkel folytatódik, amin Nikki Haley nem vesz részt.

Nikki Haley, a Republikánus Párt február 24-i dél-karolinai előválasztására készül, ami számára „hazai pálya”, és elemzők arra mutatnak rá, hogy ha ott sem tud Donald Trump fölé kerekedni, akkor az az elnökjelölti reményeinek végét jelentheti.

A felmérések január végén Donald Trump magabiztos fölényét mutatták vele szemben Dél-Karolina államban is, miután a volt elnök januárban megnyerte az első két republikánus előválasztást, Iowában és New Hampshire államban.

Izrael-párti női alelnök-jelölttel futhat neki a választásoknak Donald Trump

Elise Stefanik New York-i képviselőt a volt elnök leglojálisabb támogatói között tartják számon.