Elképesztő tömegek lépik át illegálisan az amerikai határt Mexikóból

A Mexikó felől érkező illegális határátlépők letartóztatása decemberben elérte a havi számok közzététele óta mért rekordot – közölték a hatóságok pénteken, ami egyre nagyobb sebezhetőséget jelent Joe Biden elnök számára a második ciklusáért folytatott kampányában.

A határőrség decemberben 249 785 letartóztatást számolt össze a mexikói határon, ami 31%-kal több a novemberi 191 112-nél, és 13%-kal több a 2022 decemberi 222 018-nál, a korábbi történelmi csúcsnál.

Az arizonai Tucson volt ismét a legforgalmasabb folyosó az illegális határátlépések tekintetében a mexikói határ kilenc ága közül, 80 185 letartóztatással. A második helyen a texasi Del Rio állt 71 095 letartóztatással, amely Greg Abbott texasi kormányzó bűnüldözési erőfeszítéseinek középpontjában áll. San Diego, ahol közel 6 000 kínait tartóztattak le, messze a harmadik helyen végzett — írja az AP hírügynökség honlapja.

Azokat a migránsokat is beleszámítva, akik új vagy kibővített legális útvonalakon léphettek be az Egyesült Államokba, a migránsok száma 302 034 volt, ami először haladta meg a 300 000 főt, és megdöntötte a korábbi, szeptemberi 269 735-ös csúcsot. Az amerikai hatóságok decemberben 45 770 embert fogadtak be a Mexikóval közös szárazföldi határátkelőhelyeken a CBP One nevű online előjegyzési rendszeren keresztül.

Az, hogy a kormányzat széles körben él a feltételes szabadlábra helyezési jogkörével a migránsok beengedése érdekében, a határbiztonságról folytatott szenátusi tárgyalások egyik fő vitás pontja volt.

David Sacks on Twitter: „Biden’s policy is open borders. Everything else is noise.pic.twitter.com/mwZM1rZHaV / Twitter”

Biden’s policy is open borders. Everything else is noise.pic.twitter.com/mwZM1rZHaV

Trump már megint történelmet írt, megállíthatatlannak tűnik a volt elnök

Egyre valószínűbb a Trump-Biden visszavágó novemberben.