Izrael-párti női alelnök-jelölttel futhat neki a választásoknak Donald Trump

Az NBC News arról számolt be, hogy Donald Trump, aki várhatóan a Republikánus Párt elnökjelöltje lesz a közelgő novemberi választásokon, azt fontolgatja, hogy lelkes támogatóját, Elise Stefanik New York-i képviselőt teszi meg alelnök-jelöltjének.

Az NBC beszámolója szerint egy 2023 decemberében Trump floridai Mar-a-Lago birtokán tartott vacsorán Trumpot arról kérdezték, hogy kit választana alelnöknek a versenyben.

Amikor Stefanik neve felmerült lehetséges jelöltként, Trump helyeslően bólintott és dicsérte a képviselőt.

A beszámoló szerint azóta állítólag a Trump-kampány folyamatosan vizsgálja Stefanikot, mint lehetséges jelöltet.

Stefanik világszerte arról ismert, hogy ő vezette nemrég azt a kongresszusi meghallgatást, amelyen az amerikai egyetemi kampuszokon növekvő antiszemitizmusról volt szó. A meghallgatás során Stefanik bírálta azokat az egyetemi vezetőket, akik nem voltak hajlandóak kifejezetten kijelenteni, hogy a zsidók népirtására való felhívás gyűlölet-bűncselekménynek minősül, és sérti az intézményük etikai kódexét.

A Harvard, a Pennsylvania és az MIT elnöke kitért Stefanik kérdései elől. A három elnök közül kettő azóta már lemondott tisztségéről.

Csak lemondott a Harvard plágiummal és antiszemitizmussal vádolt elnöke

Erre mondják, hogy jobb későn, mint soha.

Az NBC szerint Stefanik már a meghallgatás előtt is Trump látókörében volt lojalitása miatt.

„Stefanik a csúcson van”

– mondta az NBC-nek Steve Bannon, Trump 2016-os győzelme mögött álló politikai stratéga.

„Ha te vagy Trump, olyasvalakit akarsz, aki mindenekelőtt lojális” – tette hozzá egy másik republikánus kampányaktivista. „Különösen azért, mert úgy látja, hogy Mike Pence (Trump korábbi alelnöke, aki nem volt hajlandó segíteni neki a 2020-as választási eredmények megsemmisítésében) végzetes bűnt követett el”.”

Amikor az NBC megkérdezte tőle, hogy érdekelné-e az alelnökség, Stefanik azt mondta a csatornának, hogy az amerikai kongresszusban végzett munkájára összpontosít. „Nem fogok belemenni a Trump elnökkel folytatott beszélgetéseimbe. Megtiszteltetés számomra, hogy a barátomnak nevezhetem. Büszke vagyok arra, hogy én vagyok az első kongresszusi képviselő, aki támogatta az újraválasztását, és hatalmas győzelmet aratott Iowában. Szóval nagyon izgatottak vagyunk emiatt.”

Donald Trump fölényes győzelmet aratott Iowában

A volt elnök történelmi győzelmet aratott az amerikai Republikánus Párt első előválasztásán.