Szánalmas: az ír női focisták hátat fordítottak az izraeli himnusz alatt

Az U-17-es ír női labdarúgó-válogatott játékosai hátat fordítottak, amikor az izraeli himnuszt játszották a 2024-es Európa-bajnokság selejtezője előtt, így tiltakozva az IDF gázai hadjárata ellen.

Az Izraeli Labdarúgó Szövetség reméli, hogy az UEFA és a FIFA fegyelmi eljárást indít az ír csapat ellen az incidenst követően.

Az Ír Labdarúgó-szövetség elnökét, Paul Cooke-ot csütörtökön az ír parlament törvényhozói kritizálták azért, hogy engedélyezték az Izrael elleni mérkőzést.

Cooke elmondta, hogy bár „személyesen megdöbbentette” a gázai helyzet, a helyi labdarúgást irányító testületet az UEFA szabályai kötik.

Megjegyezte, hogy az Ukrajnát megszálló Oroszországgal ellentétben Izraelt nem függesztette fel az UEFA.

John Bradyt, a kormányzó Sinn Féin párt Izrael-ellenes politikusát nem hatották meg Cooke érvei, képmutatással vádolta őt.

A hónap elején az ír női válogatott játékosai, akik Izraellel mérkőztek meg egy EuroBasket selejtezőmeccsen Rigában, nem voltak hajlandók kezet fogni az izraeli játékosokkal a meccs előtt. Az ír játékosok nem is léptek pályára a játékosok bemutatkozásakor, hanem a cserepad közelében maradtak.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Szoboszlaiék az izraeli válogatott segítségével fognak hangolódni a foci Eb-re!

Az izraeli válogatott már hivatalos felületein is beszámolt a Magyarországon megrendezendő mérkőzés híréről.

Hatalmas respekt: egy palesztin úszó vette védelmébe a kifütyült izraeli úszónőt

Nem várt helyről kapott támogatást Anastasia Gorbenko.