Szoboszlaiék az izraeli válogatott segítségével fognak hangolódni a foci Eb-re!

Változott a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési programja a nyári Európa-bajnokságra – írja az Index.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a korábbi tervek szerint Máltával játszotta volna utolsó mérkőzését a kontinenstorna előtt, de végül az izraeli válogatott lesz az ellenfelünk – június 8-án.

A magyar labdarúgó-válogatott négy felkészülési mérkőzéssel hangolódik a nyári Európa-bajnokságra. Szoboszlai Dominikék márciusban előbb Törökországot, majd Koszovót fogadják a Puskás Arénában, júniusban pedig Írországba utaznak, hogy napokkal a rajt előtt, Málta ellen zárják a felkészülést – a Groupama Arénában vagy vidéki nagyvárosban.

Legalábbis ez a program szerepelt az előzetes tervekben, de a máltai válogatott ragaszkodott ahhoz, hogy Ausztriában játsszák a mérkőzést, amihez a magyar szövetség végül nem járult hozzá. Ennek értelmében a szövetségnek új ellenfél után kellett néznie, amely hajlandó Magyarországon pályára lépni napokkal a kontinenstorna rajtja előtt.

Mint ismert, a Puskás Aréna leterheltsége miatt mindenképpen másik helyszínen kerülne megrendezésre a mérkőzés, így a Groupama Aréna és vidéki nagyvárosok jöttek szóba.

Sajtóértesülések szerint a választás végül Debrecenre esett, így az Európa-bajnokságot megelőző utolsó mérkőzését a Nagyerdei Stadionban játszhatja a magyar válogatott.

Az ellenfél pedig az izraeli válogatott lesz, amely hivatalos felületein is beszámolt a mérkőzés híréről. Oldalukon június 8. szerepel dátumként, és ugyan helyszínként Budapestre hivatkoznak, minden bizonnyal Debrecenben kerül majd sor a mérkőzésre.

Magyarország a június 14-én kezdődő EB-n a skótok és a svájciak mellet a házigazda németekkel találkozik a csoportkörben.

Bajban ismerszik meg a barát: Magyarország fogadja be az izraeli válogatottat

Az izraeli válogatott a biztonságos Debrecenben játssza le hátralévő hazai meccseit a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében.