A dél-afrikai keresztények országos imanapot hirdettek Izraelért

Dél-afrikai keresztények gyűlnek össze vasárnap országszerte, hogy mind Dél-Afrikáért, mind Izraelért imádkozzanak. Szándékukban áll szolidaritást vállalni a zsidó állammal, és elhatárolódni attól, amivel Dél-Afrika szerintük alaptalanul vádolja Izraelt.

„A keresztény közösségben sokan mélységesen elégedetlenek azokkal a vádakkal, amelyeket kormányunk Izraellel szemben fogalmaz meg” – magyarázta Philip Rosenthal, a ChristianView Network igazgatója, aki szintén részt vesz az imanapon.

„Hisszük a Teremtés könyvének 12. fejezete alapján, hogy ez átkot hoz Dél-Afrikára, ha nem határolódunk el tőle. Ezért ezt fogjuk tenni, és ezt nagyon határozottan megtesszük”.

A február 25-i imanapot a Time2Rise South Africa szervezi, és délután 4 órakor kezdődik országszerte különböző helyszíneken. Minden egyes helyszínen imádkozni fognak a résztvevők Izraelért és az isteni beavatkozásért Dél-Afrikában, valamint felolvasnak egy nyilatkozatot a Nemzetközi Bíróságnak a zsidó állam ellen indított ügyével kapcsolatban.

A múlt hónapban, a Nemzetközi Bírósági tárgyalás előtt, keresztény vezetők egész Dél-Afrikából nyílt levelet küldtek a kormánynak, amelyben ellenezték a kormány döntését, hogy Izraelt bíróság elé citálja azzal a váddal, hogy népirtást követ el a gázai palesztinok ellen.

A levélírók „áldozathibáztatással” és „a Hamász közvetlen támogatásával” vádolták kormányukat.

Miért vált Dél-Afrika a terroristák hasznos idiótájává?

A dél-afrikai főrabbi szerint hazájának kormánya a történelem rossz oldalára állt és hátat fordított a bibliai értékeknek.

Pearl Kupe, a Time2RiseSA tanácsadó testületének tagja, aki segít az esemény megtervezésében, a Jerusalem Postnak elmondta, hogy az imanap célja többek között az, hogy megmutassa a világnak, hogy

„Dél-Afrikában nem mindenki utálja Izraelt vagy támogatja Palesztinát. Szeretnénk hallatni a hangunkat és ezt világossá tenni”.

Rosenthal hozzátette, hogy bár nem mondhatja, hogy a népirtás vádját ellenző polgárok vannak többségben az országban, de „van egy jelentős vezetői csoport, amely mögöttünk áll”, beleértve a legtöbb keresztényt és keresztény szervezetet, valamint az ország néhány ellenzéki politikai pártját.

A rendezvény szervezői elmondták, hogy tájékoztatták a rendőrséget terveikről, tekintettel arra, hogy novemberben erőszakos Izrael-ellenes tüntetők támadtak rájuk, amikor Fokvárosban a zsidó államért tüntettek.

„Egy úgynevezett demokratikus országban ugyanolyan jogot és szabadságot kellene biztosítani számunkra, hogy kifejezzük hitünket és értékeinket Izrael támogatására” – mondta Kupe.

„Reméljük, hogy békésen imádkozhatunk és tiltakozhatunk”.

Elképesztő: a zsidók üldözésével fenyegetőzik a dél-afrikai kormány

Dél-Afrika azon kevés országok egyike, amelyek elismerik a Hamászt a palesztin nép legitim képviselőjeként.