„Nem az én problémám” – kifütyülték a világbajnoki ezüstérmes izraeli úszónőt

Anasztaszija Gorbenkót kifütyülte a nézők egy része a dohai világbajnokságon, miután vasárnap második lett a női 400 méteres egyéni gyorsúszásban.

Gorbenkóra hatalmas fújolás zúdult a lelátókról, amikor a verseny után interjút adott. A fújolás folytatódott, amikor Gorbenko elhagyta az Aspire Dome medencéjét, és az éremátadó ünnepségen is kifütyülték, bár volt taps is.

Gorbenko csak mosolygott az éremátadón, később elmondta, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy kifütyülték.

„Egy hete vagyok itt, hallottam már őket, de füldugóval vagyok. Azért vagyok itt, hogy azt csináljam, amit szeretek csinálni, ami a sport” – mondta a riportereknek.

„Azért vagyok itt, hogy képviseljem a hazámat… És ezt az izraeli zászlóval teszem, és erre büszke vagyok. És akinek ez nem tetszik, az nem az én problémám”.”

„Kizárt volt, hogy kihagyjam (a dobogót) csak azért, mert néhány kisgyerek azt csinál, amit akar” – tette hozzá.

Nem fogott kezet a győztes izraeli női kosarasokkal az ír válogatott

„A Basketball Ireland teljes mértékben támogatja játékosainkat döntésükben” – áll az írországi kosárlabda-szövetség közleményében.

„Ez csak sport. Szerintem a sportot és a politikát szét kellene választani. De ez érzelmileg hatással van rám, ez egy hosszú hét volt számomra. Szóval az, hogy a hét végén a dobogón állhatok, sokat jelent nekem, mint sportolónak, és önbizalmat ad ebben az olimpiai évben.”

Gorbenko elmondta, hogy a jövőben sem habozna az arab országokban megrendezésre kerülő versenyeken úszni.

„Végső soron Izrael is a Közel-Keleten van; remélem, hogy egy nap képesek leszünk békét kötni mindenkivel”.”

A negatív fogadtatás ellenére elmondta, hogy teljes biztonságban érezte magát katari tartózkodása alatt.

Később a 12-es csatornának adott interjújában Gorbenko érmét gyermekkori barátjának, Matan Angrest őrmesternek ajánlotta, aki az október 7-én Izraelből elrabolt 130 túsz között van, és jelenleg is a Gázai övezetben tartják fogva.

Szégyen: durván diszkriminálták az izraeli női vízilabda-válogatottat

Az Izraeli Vízilabda Szövetség panaszt tett az Európai Úszószövetség döntése miatt.