Szégyen: durván diszkriminálták az izraeli női vízilabda-válogatottat

Az Európai Úszószövetség felszólította a női vízilabda-válogatottat, hogy távolítsa el a túszok szabadon bocsátását követelő dögcédulákat és sárga karszalagokat – írja a Ynet.

Az Európai Úszószövetség utasítására Izrael női válogatottja a múlt héten megrendezett vízilabda Európa-bajnokságon első mérkőzésén nem viselhette azokat a dögcédulákat és sárga karszalagokat, amelyek a Hamász által Gázában fogva tartott túszok szabadon bocsátására szólítottak fel.

Az Izraeli Vízilabda Szövetség vezetősége felháborodását fejezte ki a döntés miatt, és panaszt tett az Úszószövetségnél, remélve, hogy a torna hátralévő mérkőzésein változtatásokat eszközölnek.

Végül az izraeli válogatott görög edzőjének, Dimitrisz Mavrotasznak engedélyezték, hogy az izraeli foglyok szabadon bocsátása melletti támogatás jeléül viseljen egy szalagot.

Az izraeli férfiválogatott a női mérkőzések után kezdte meg első mérkőzését az Európa-bajnokságon, és a szerb válogatottal találkozott Zágrábban. A női csapattal ellentétben a Tal Grodman által edzett játékosoknak engedték, hogy fekete karszalaggal és dögcédulával emlékeztessenek a túszokra.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Meseország – a cionisták kivételével – mindenkié!

Kiborult a progresszív bili: Nagy Boldizsár, az óriási vihart kavart mesekönyv szerkesztője hónapok óta uszít Izrael ellen.

„Izraelben hálásak Magyarországnak” – Budapesten járt Jair Netanjahu

A Mathias Corvinus Collegium és a Tett és Védelem Alapítvány meghívására érkezett hazánkba az izraeli miniszterelnök fia.