Brüsszeli kabaré: a belga hatóságok tátott szájjal nézik a Hamász működését

A belga igazságügyi miniszter megerősítette, hogy a Hamász fedőszervezetek álcája mögé bújva működik az országban.

Michael Freilich parlamenti képviselő tájékoztatást kért a belga igazságügyi minisztertől, Paul Van Tigcheltől a Hamász belgiumi tevékenységéről.

Válaszában a miniszter meglepő módon kijelentette, hogy a Hamász olyan szervezeteken keresztül működik az országban, amelyek titokban a támogatják a terrorszervezetet.

A Hamász fő tevékenysége Belgiumban a lobbizás és az adománygyűjtés a palesztinoknak szánt segélyek gyűjtésének álcája alatt.

Példaként említette az EUPAC nevű jótékonysági szervezetet, amelyet 2022-ben alapítottak „a fiatalok zenei és kulturális fejlesztése céljából”. Később tisztázódott, hogy a jótékonysági szervezet minden látható ok nélkül együttműködik marokkói szervezetekkel, ami azért is érdekes mert a jótékonysági szervezet vezetőinek nincs közvetlen kapcsolatuk Marokkóval, és magukat palesztinokként határozzák meg.

Újabb részletek derültek ki: így akart a Hamász zsidókat ölni Európában

Libanonból irányítják a Hamász európai operatív hálózatát – közölte szombaton az izraeli miniszterelnöki hivatal.

A jótékonysági szervezet egyik igazgatója az a Majed Al-Zeer, akit a Hamász európai vezetőjének tartanak.

„Kapcsolatai egészen a Hamász csúcsáig vezetnek, és ő szervezi a csoport tevékenységét több európai országban”

– írta róla a The Times.

Freilich képviselő a választ követően számon kérte az igazságügyi minisztert, hogy Belgium miért nem lép fel határozottabban a Hamász országon belüli tevékenységeivel szemben.

„Bizonyára nem lehet, hogy a terrorlistán szereplő Hamászhoz kapcsolódó szervezetek csak úgy folytathatják tevékenységüket Belgiumban? Hogyan lehet csak úgy hagyni, hogy ilyesmi megtörténjen anélkül, hogy beavatkoznának?

A pénzeszközeiket már régen be kellett volna fagyasztani, és ezeket az embereket már régen le kellett volna tartóztatni. Az, hogy semmi sem történik, nagyon aggaszt”

– mondta.

Napi Belgium: zsidó újságírót jelentett fel egy brüsszeli Hezbollah-aktivista

Az amerikai és brit katonák halálát nyíltan ünneplő terror-aktivista zavartalanul folytatja Izrael-ellenes tevékenységét a belga fővárosban.