A vezérkari főnök szerint az izraeli társadalom minden tagját be kell sorozni

„Történelmi lehetőségünk van arra, hogy bővítsük az IDF toborzási lehetőségeit egy olyan időszakban, amikor nagyon nagy szükség van rá” – mondta Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke.

Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke kijelentette, hogy az izraeli hadseregbe való behívást szabályozó törvényeket úgy kell megváltoztatni, hogy az izraeli társadalom minden tagját behívják az ország védelmére.

„Ezekben a kihívásokkal teli időkben egy dolog teljesen világos: mindenkinek ki kell vennie a részét hazánk védelméből”

– mondta Halevi. „Ez egy másik idő, és a korábbi realitásokat újra kell vizsgálni.”

„Az IDF mindig is arra törekedett, hogy az izraeli társadalom minden részét integrálja soraiba” – folytatta az IDF vezérkari főnöke. „Ez a háború bizonyítja a változás szükségességét. Hogy belépjünk a szolgálatba, hogy megvédjük az otthonunkat. Történelmi lehetőségünk van arra, hogy bővítsük az IDF toborzási forrásait egy olyan időszakban, amikor erre nagyon nagy szükség van.

Tudni fogjuk, hogyan teremtsük meg a megoldásokat és a megfelelő feltételeket minden olyan lakos számára, akik csatlakoznak ehhez a nemes küldetéshez”.

Jelenleg az izraeli törvények szerint az izraeli arabok és az ultraortodoxok nem kötelesek az IDF-ben szolgálni. A múlt héten Beni Gantz azt mondta, hogy „hosszú távon” fokozatosan be kell vezetni egy új sorozási törvényt, hogy ez a két csoport „beléphessen a szolgálat körébe”.

Az izraeliek harmada jobban hisz Istenben október 7-e óta

Az izraeliek közelebb kerültek Istenhez és a zsidóságukhoz az elmúlt négy hónapban – derült ki egy új felmérésből.

„Ne sírj! Válaszd az életet, és harcolj érte!”

Felbecsülhetetlen érték bontakozik ki a gázai csatamezőkön. A zsidó hősiesség ismételt újjászületésének vagyunk tanúi.