Újabb felháborító lépés: Hollandia is cserbenhagyta a megtámadott Izraelt

Hollandiában található az amerikai tulajdonban lévő F-35-ösök alkatrészeinek egyik regionális raktára, ahonnan az alkatrészeket az azokat igénylő országokba szállítják, köztük Izraelbe is.

Egy holland fellebbviteli bíróság hétfőn azonban elrendelte, hogy a holland kormány akadályozza meg az F-35-ös vadászrepülőgépek alkatrészeinek Izraelbe irányuló exportját, miközben a Hamász terrorszervezet ellen háborút folytat a Gázai övezetben.

„Tagadhatatlan, hogy egyértelműen fennáll a veszélye annak, hogy az exportált F-35-ösök alkatrészeit a nemzetközi humanitárius jog súlyos megsértésére használják fel”

– közölte a bíróság, hozzátéve, hogy az államnak hét napon belül teljesítenie kell a végzést, és elutasította a kormány ügyvédeinek azon kérelmét, hogy a legfelsőbb bírósághoz benyújtott fellebbezés során függesszék fel a végzést.

A holland kormány elleni pert több emberi jogi csoport indította a háborút kirobbanását követően.

Egy első ítéletben egy alsóbb szintű bíróság úgy ítélte meg, hogy „az államnak nagyfokú szabadsága van, amikor politikai és politikai kérdéseket mérlegel a fegyverexportról való döntés során”. Ezt a fellebbviteli bíróság elutasította, mondván, hogy a politikai és gazdasági szempontok nem írják felül háborús törvények megsértésének kockázatát.

Így döfte hátba Olaszország a megtámadott Izraelt

Teljesen érthetetlen az olasz kormány döntése.

Orvosi segítséggel lett öngyilkos az antiszemita holland miniszterelnök

A Hamász-párti Dries Van Agt, korábban „árja gyökereire” hivatkozva akart kegyelmet adni a náciknak.