Orvosi segítséggel lett öngyilkos az antiszemita holland miniszterelnök

Dries Van Agt, aki 1977 és 1982 között volt Hollandia miniszterelnöke, a múlt hétfőn feleségével együtt az eutanázia mellett döntött.

A kettős eutanáziát vasárnap jelentette be a Rights Forum nevű szervezet, amelyet azért alapított az egykori miniszterelnök, hogy szembeszálljon „Izrael vak támogatásával” a holland közbeszédben és politikai diskurzusban.

Az eutanázia 2002 óta legális Hollandiában azok számára, akik „elviselhetetlen szenvedést élnek át, és nincs kilátás az állapotuk javulására”.

Van Agt élete későbbi szakaszában tette az izraeli-palesztin konfliktust élete fő érdeklődési területévé, megnyilvánulásai miatt a zsidó és más szervezetek antiszemitának tekintették. Van Agt többször védelmébe vette a Hamászt, valamint más terroristákat.

A volt miniszterelnök 2008-ban felszólalt például egy olyan gyűlésen, amely egy Hamász-tisztviselő televíziós beszédét közvetítette.

Az 1970-es években igazságügyi miniszterként Van Agt „árja” gyökereire hivatkozva indokolta a tervét, hogy egészségügyi okokból kegyelmet adjon négy náci háborús bűnösnek.

Nem vicc: a Hamásznak gyűjtött pénzt a holland királyi család egyik tagja!

A 21 éves Eloise of Orange-Nassau grófnő a korábbi Beatrix királynő unokája és a holland trón ötödik várományosa.

2022-ben a volt miniszterelnök azt állította, hogy „ciszjordániai telepesek” megmérgeztek egy hároméves palesztin kislányt, amiről a B’Tselem, az állítólagos emberi jogi jogsértések dokumentálásával foglalkozó vezető izraeli szervezet azt mondta, hogy nincs tudomása. A CIDI, Hollandia legfőbb antiszemitizmus-felügyeleti szerve vérvádnak nevezte Van Agt vádjait.

A Rights Forum, amelyet Van Agt 2009-ben alapított, holland politikusoknál és képviselőknél lobbizik azért, hogy az ENSZ-ben és a Nemzetközi Büntetőbíróságon támadják meg Izraelt. A csoport azzal vádolja Izraelt, hogy „generációról generációra, gyakran rendkívül erőszakos módon megsérti palesztinok millióinak alapvető jogait”.

2023-ban a csoport azzal vádolta meg az Izraelbe akkreditált holland nagykövetet, hogy „túl messzire ment”, amikor antiszemitának nevezett egy lövöldözést, amelyben egy 21 éves palesztin hét embert megölt és további kettőt megsebesített.

Vilmos Sándor király náci nagyapja miatt áll a bál a holland királyi családban

Egyesek szerint Hollandia és a királyi ház hitelessége forog kockán a néhai Bernát herceg múltja miatt.