Botrány: nem szólalhatnak fel izraeliek az idei müncheni biztonsági konferencián

Az évente megrendezett, tekintélyesebb eseménynek számító müncheni biztonsági konferencia szervezői – feltehetően a Hamász-háború miatt – a jelek szerint úgy döntöttek, hogy mellőzik az izraeli felszólalókat az idei évben.

A konferencián hagyományosan felszólaltak tekintélyes izraeli előadók a kulcsfontosságú panelekben és fórumokon.

Az idei konferenciára azonban, amelyre február 16-18. között kerül sor, a szervezők elutasították az összes izraeli felszólaló jelentkezését.

Többek között, Joáv Gallant izraeli védelmi miniszter hivatalának kérését is elutasították a felszólalásra, megtagadva tőle a lehetőséget, hogy a konferencia résztvevői előtt kifejtse Izrael álláspontját.

A Gázában fogva tartott túszok családjait is visszautasították – kérésüket, hogy szeretteikre felhívhassák a figyelmet, elutasították.

A müncheni biztonsági konferencia elnöke az a Christoph Heusgen, aki Angela Merkel egykori kancellár külpolitikai főtanácsadója volt és Izraellel kapcsolatban igencsak problémás a múlttal bír.

„Miért vádolják Izraelt népirtással, ha Moszul ostroma után ez fel sem merült?”

David P. Goldman, világhírű amerikai közgazdász vette védelmébe a zsidó államot.

Védelmébe vette António Guterres ENSZ-főtitkárt, miután az azt mondta, hogy a „Hamász mészárlása nem légüres térben történt”, és ellenezte Izrael gázai hadjáratát is.

Heusgen szerint ugyanis figyelembe kell venni „az 56 éves megszállást”. Azt is mondta, hogy

„diplomáciai megoldást kell elérni. Meg kell akadályozni az izraeli katonák invázióját a Gázai övezetbe. Izraelnek tartózkodnia kell a szárazföldi támadástól”.

A Der Spiegel beszámolója szerint Heusgen, amikor Merkel tanácsadója volt, sürgette az Obama-kormányzatot, hogy ne vétózza meg az ENSZ Biztonsági Tanácsának Izrael-ellenes határozatait. A híroldal dokumentumokat idézett, amelyek szerint titokban találkozott az amerikai külügyminisztérium tisztviselőivel, hogy nyomást gyakoroljon Netanjahura.

A Simon Wiesenthal Központ az akkor német ENSZ-nagykövet Heusgen Izrael és a Hamász közötti összehasonlítását a 7. helyre sorolta a 2019-es top 10-es „legrosszabb antiszemita megnyilvánulások listáján”.

A müncheni biztonsági konferenciát részben a német kormány finanszírozza. Hivatalosan Berlin a háború kitörése óta következetesen támogatja Izraelt.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Már megint pofátlanul hazudik a budapesti palesztin „nagykövetség”

A terroristákat mosdatja és valótlanságokat terjeszt a hazánkban működő diplomáciai képviselet.