Terroristákkal tárgyalt a német titkosszolgálat második embere

A német titkosszolgálat egyik vezetője tisztviselője találkozott a Hezbollah egyik vezetőjével, hogy megpróbálja leállítani az Izrael elleni támadásokat.

A Hezbollahoz köthető libanoni Al-Akhbar hírportál szombaton arról számolt be, hogy egy magas rangú német hírszerzési tisztviselő találkozott a Hezbollah második legbefolyásosabb vezetőjével, Naim Kasszem sejkkel, azzal a céllal, hogy leállítsák az Irán által támogatott síita terrorszervezet Izrael elleni támadásait.

Az Al-Akhbar cikke azt állította, hogy a „látogatást a német külügyi hírszerzés igazgatóhelyettese, Ole Diehl tette, aki körülbelül két héttel ezelőtt Bejrútba érkezett, és egy éjszakát maradt, hogy találkozzon a Hezbollah főtitkárhelyettesével, Naim Kasszem sejkkel”.

A Diehl és Kasszem közötti találkozó az Al-Akhbar szerint nem vezetett eredményre.

„Ellenkezőleg, mindkét oldalról származó források szerint Kasszem sejk határozottan hangsúlyozta az ellenállás elhatározását és azt, hogy képes legyőzni az ellenséget, ha az úgy dönt, hogy kiterjeszti agresszióját. Visszautasította, hogy bármit is megvitasson, amíg [Izrael] le nem állítja a Gáza elleni háborút. Sürgette Németországot, hogy gyakoroljon nyomást Izraelre, hogy hagyja abba az agressziót” – írta a hírportál.

Antonia Jamin: Németország a vesztes

Miért rejtegetjük a Dávid-csillagos nyakláncunkat és a mezuzát ahelyett, hogy büszkék lennénk rájuk? – teszi fel a kérdést éles hangú véleménycikkében a Bild újságírója.

A hírt követően a Jerusalem Post megkérdezte a német külföldi hírszerző szolgálattól, hogy a találkozó megsértette-e a Hezbollah tevékenységét tiltó németországi törvényt.

Németország külföldi hírszerző szolgálatának (Bundesnachrichtendienst) szóvivője a következőket válaszolta a lapnak: „Természetesen tudomásul vettük az Ön által e-mailben említett jelentést. A szövetségi kormány alapelvként soha nem nyilatkozik nyilvánosan olyan ügyekről, amelyek potenciális hírszerzési információkat vagy tevékenységeket érintenek, beleértve a Bundesnachrichtendienst vezetőségének állítólagos küldetéseit is. Ez nem jelent állásfoglalást a tények helyességéről. A Bundesnachrichtendienst a szövetségi kormánynak és a német parlament illetékes titkos bizottságainak tesz jelentést a vonatkozó témákról” –

Edy Cohen, aki Libanonban született és az egyik vezető izraeli Hezbollah-szakértő, a Postnak elmondta:

„A németek legitimálják a Hezbollahot, amikor találkoznak velük. Ez egy terrorista szervezet. Nem kellene találkozniuk. Be kell tiltaniuk”.

A volt német kémfőnök szerint Európa befog hódolni az iszlámnak

Hans-Georg Maaßen szerint katasztrófa felé tart az öreg kontinens.