Dél-Afrika főrabbija üzenetet küldött a Hamászt finanszírozó bankoknak

Warren Goldstein, Dél-Afrika főrabbija szigorú figyelmeztetést intézett az ország azon bankjaihoz, amelyek – akarva-akaratlanul – megkönnyítik a Hamász terrorcsoport és a hozzá kapcsolódó szervezetek számára történő kifizetéseket.

A Jerusalem Post múlt heti oknyomozó cikke szerint az ország három fő bankja, a Nedbank, a Standard Bank és az Absa lehetővé tették a Hamász tevékenységének finanszírozását az Al-Kudsz Alapítványon keresztül (ez egy nemzetközi csoport, amelyet az USA szankcionált és Izrael betiltott).

„Írásban fordultam e bankok vezérigazgatóihoz, és kértem őket, hogy jöjjenek el hozzám, hogy biztosítékot és bizonyítékot szolgáltassanak arra vonatkozóan, hogy ezek a vádak alaptalanok” – mondta Goldstein a YouTube-on közzétett videoüzenetében.

„Ha ez nem sikerül, figyelmeztettem őket, hogy számos helyi büntetőjogi és nemzetközi terrorizmusellenes törvényt sérthetnek meg.

Személyesen fogom ezt az ügyet minden fórumon folytatni, hogy felelősségre vonjam őket”

– figyelmeztetett.

„A pápa összejátszik a gonosz erőivel” – állítja a dél-afrikai főrabbi

Dr. Warren Goldstein „primitív pacifizmussal” vádolja a pápát, aki szerinte „megismétli XII. Piusz bűneit”.

Válaszában a Standard Bank közölte, hogy egyik alapértéke „a legmagasabb szintű integritás fenntartása”, és hogy „betartja azon joghatóságok törvényeit, amelyekben működik, beleértve a pénzmosás elleni és a terrorizmus finanszírozása elleni szabályozást”. Közölte továbbá, hogy kötelessége az ügyféltitkok megőrzése.

Goldstein a bank nyilatkozatát „pro forma válasznak” nevezte, amely nem foglalkozik a felvetett kérdésekkel.

„Szándékomban áll felkeresni az összes bankot, és nem hagyom, hogy felületes nyilatkozatok mögé bújjanak”

– mondta.

Miért vált Dél-Afrika a terroristák hasznos idiótájává?

A dél-afrikai főrabbi szerint hazájának kormánya a történelem rossz oldalára állt és hátat fordított a bibliai értékeknek.