Mozgolódnak a magyar anarchisták: terrorpárti tüntetést szerveznek Budapesten

Az október 7-ei terrort éltető demonstrációt szervez a Budapesti Rendőr-főkapitányság elé a Varjú Kollektíva anarchista szervezet. A szervezők az önkény elleni tiltakozásra hívnak fel, Rendőrállam? Gyengébb nálam! jelszóval. Az Instagramon közzétett felhívásuk szerint Magyarországon ma nem lehet civilek lemészárlása ellen tiltakozni – írja a TEV.

“Magyarországon ma terrorizmusnak számít az apartheid elutasítása. Magyarország ma a gyilkosokat védi és a szolidaritást tiltja. Ha téged is dühít az a hatalmi önkény, amely az Izrael-párti tüntetéseket engedélyezi, a palesztin-párti tüntetéseket tiltja, ha téged is dühít, hogy a magyar kormány egy izraeli politikus bűnöző támogatásáért az alapvető jogaidtól foszt meg, csatlakozz a demonstrációnkhoz.

A szólás szabadságáért! A szolidaritás szabadságáért! Az önszerveződés szabadságáért!”

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) fenntartja a korábban betiltott hasonló tüntetések kapcsán megfogalmazott álláspontját, miszerint a terror kitervelői és végrehajtói melletti szolidaritás a terrorizmust éltetését jelenti. Ez az újabb demonstráció illik a korábbi hasonló, nem engedélyezett kezdeményezések sorába. A szervezők ez alkalommal a rendvédelemre, a rendvédelmi szervek vezetőire kívánnak nyomást gyakorolni.

A TEV megítélése szerint a meghirdetett tüntetés kimeríti a gyűlöletkeltés fogalmát, hisz a felhívás gyilkosoknak nevezi a zsidó államot védő izraeli katonákat, és alkalmas a zsidó közösség elleni uszításra.

A Gytv. 13. § (1) alapján a gyülekezési hatóság a bejelentés beérkezésétől számított 48 órán  belül a gyűlésnek a bejelentésben megjelölt helyszínen vagy időpontban való megtartását megtiltja, ha az egyeztetést követően rendelkezésre álló információk alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyűlés a közbiztonságot vagy a közrendet közvetlenül, szükségtelen és aránytalan mértékben veszélyezteti, illetve mások jogainak és szabadságának szükségtelen mértékű és aránytalan sérelmével jár, és a közbiztonság, a közrend vagy mások jogainak és szabadságának védelme az (5) bekezdés szerinti enyhébb korlátozással nem biztosítható.

A Gytv. 13.§ (4) alapján mások jogainak és szabadságának sérelme különösen, ha a felhívás, illetve a gyűlés – az alkalmazott technikai eszközök, időtartama miatt – alkalmas mások magán- és családi életének védelméhez való jogának, otthonának, emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére, vagy szabad mozgáshoz, tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogának korlátozására.

Megítélésünk szerint a gyűlés a magyar zsidóság, mint vallási közösség méltóságát is sérti, lévén a gyűlés burkoltan egy olyan terrorcselekmény elkövetői melletti kiállásra hív fel, melynek sértettjei nagyrészt pusztán zsidó vallásuk okán váltak áldozatokká, és amelynek elkövetőit áldozatként próbálják bemutatni.

A Tett és Védelem Alapítvány a fenti jogszabályokra, a magyar alaptörvényben foglaltakra, a közösség biztonságának védelmét szem előtt tartva arra kéri a hatóságokat, hogy ne engedélyezzék a terrorpárti megmozdulást.

Anticionista magyar feministák uszítottak Izrael ellen az Élet és Irodalomban

Ferencz Mónika és Szili Noémi „A szavak háborús kiszolgáltatottsága” címmel közölt véleménycikket az ÉS-ben.

Hamász-dicsérés és zsidózás is volt a Mi Hazánk MIÉP-emléktalálkozóján

Horthy és Csurka éltetése végig kísérte a több mint négyórás rendezvényt, amelyről a zsidózás sem hiányozhatott.