Újságírókra támadtak Greta Thunbergék Izrael-ellenes tüntetésén

Egy Izrael-ellenes lipcsei tüntetés után ismeretlenek megtámadtak egy 22 éves újságírót és 20 éves társát. A fiatalemberek sérüléseit kórházban kellett kezelni – közölte csütörtökön a német rendőrség.

Az újságírók szerda este a „Szászország Televízió” nevében vettek részt a tüntetésen. Amikor a 22 éves férfi és kísérője ezután az Augustusplatzon fel akartak szállni egy villamosra, három ismeretlen férfi hirtelen megtámadta és megverte őket, majd elmenekültek. „Az azonnal megkezdett intézkedések ellenére a gyanúsítottakat nem sikerült elfogni” – közölte a rendőrség.

A rendőrség szerint a tüntetésnek összesen 200 résztvevője volt, és meglepő módon Greta Thunberg svéd klímaaktivista is részt vett rajta.

A rendőrség veszélyes testi sértés miatt indított nyomozást, a hivatalos közlés szerit a az ismeretlen elkövetők motivációja „jelenleg még tisztázatlan”.

Benedict Bartsch, a Szászországi Televízió vezetője a lehető leghatározottabban elítélte a támadást.

„Az újságírók elleni erőszak teljességgel elfogadhatatlan, és veszélyezteti a sajtószabadság alapvető értékeit. Mielőbbi felépülést kívánunk riporterünknek és társának az elszenvedett sérülésekből.”

A terrorpártoló Greta Thunberg szívesen „szétzúzná” a cionizmust

A svéd lány már megint a zsidó államot támadja a klíma megvédése helyett.

Ezt nem láttuk jönni: saját elvtársai intettek be Greta Thunbergnek!

How dare you!