Betelt a pohár a BBC zsidó alkalmazottainál

A BBC 22 zsidó munkatársa hivatalos panaszt nyújtott be a brit műsorszolgáltató ellen.

A panaszok elsősorban a BBC Közel-Keletről szóló tudósításaival, a munkahelyi kultúrával és közösségi médiás gyakorlataival kapcsolatban merültek fel.

Több alkalmazott elmondta, hogy elégedetlenek, egy pedig arra figyelmeztetett, hogy „nagyon sok zsidó úgy gondolja, hogy a BBC antiszemita”.

A zsidó alkalmazottak azzal vádolták a BBC vezetőségét, hogy „közömbösséggel” reagálnak aggodalmaikra.

A csoport egyik fő kritikája volt az is, hogy a vállalat rosszul kezelte Gary Lineker közösségi médiában tett nyilvános megjegyzéseit. A The Telegraph szerint néhányan azt mondták, hogy elégedetlenségük azzal kapcsolatos, hogy a BBC megvédte Linekert a zsidó közösség kritikájával szemben.

Szégyen: a BBC nem indít fegyelmi eljárást a terrorpárti újságíróival szemben

A brit műsorszolgáltató futni hagyja az antiszemita riportereit.

Az elmúlt hetekben a Match of the Day műsorvezetője nagy vihart kavart, többek között azzal, hogy megosztotta egy Izrael-ellenes oldal tweetjét, amely a zsidó állam kitiltását követelte a nemzetközi futballtornákról.

Lineker később azt állította, hogy „nem értette a posztot”, amelyet 8,9 millió követőjével osztott meg, és „félreértette azt”.

A BBC korábbi televíziós igazgatója, Danny Cohen szerint Lineker „megsértette a BBC pártatlansági irányelveit”, és a BBC Lineker megjegyzéseire adott reakciója azt bizonyítja, hogy „szándékosan vakok a vállalaton belüli elfogultság és antiszemitizmus kérdéseivel szemben”.

Lineker megosztott egy olyan videót is, amelyen Owen Jones, a Guardian kolumnistája interjút készített Raz Segallal, és amelyben Segal azt állította, hogy Izrael „népirtást” folytat Gázában.

Miért nem hajlandó a BBC terroristának nevezni a Hamászt?

A BBC brit közszolgálati műsorszolgáltató közzétett egy cikket, amelyben elmagyarázza, miért tartózkodik attól, hogy elítélje a terrortámadást.