Neonácikkal találkozott, kirúgták az AfD „nem hivatalos főtitkárát”

A Corrective német oknyomozó portál egy neonácik és más szélsőjobboldali személyek találkozóját leleplező cikket tett közzé, amely az AfD egyik befolyásos tagjának elbocsátásához vezetett – írja a JNS.

Roland Hartwig Alice Weidel, az Alternatíva Németországért (AfD) társvezetőjének közeli munkatársaként dolgozott, 2017 és 2021 között pedig a Bundestag képviselője volt.

Hartwigot sokan a „párt nem hivatalos főtitkáraként” jellemezték, aki jelentős befolyást gyakorolt az AfD döntéseire.

A Corrective cikkéből kiderült, hogy Hartwig részt vett egy szélsőjobboldali aktivistákból álló találkozón, amelyen neonácik is részt vettek, ahol egy olyan „mestertervről” tárgyaltak, amelynek célja, hogy milliókat toloncoljanak ki Németországból, például migránsokat és „be nem illeszkedett állampolgárokat”.

A találkozón 24 ember vett részt, akik egy Potsdamhoz közeli szálloda étkezőjében találkoztak. A Corrective szerint a társaság

„az AfD tagjainak, az Identitárius Mozgalom követőinek és nacionalista diákszövetségek (Burschenschaft) tagjainak” keverékéből állt.

A leleplezést követően az AfD vezetése próbálta megfékezni a további károkat és elhatárolódott a találkozótól.

Antonia Jamin: Németország a vesztes

Miért rejtegetjük a Dávid-csillagos nyakláncunkat és a mezuzát ahelyett, hogy büszkék lennénk rájuk? – teszi fel a kérdést éles hangú véleménycikkében a Bild újságírója.

Vegyes társaság: Izraelt és egymást is utálják a németországi antiszemiták

A német hatóságok sem tudják már tovább titkolni, hogy hatalmas a baj.