Ennyit erről: a háború kezdete óta 150 ezer tonna segély érkezett Gázába

A COGAT közölte, hogy a háború kezdete óta 8 394 teherautó és 153 580 tonna humanitárius segély érkezett a Gázai övezetbe.

A COGAT (Izraeli Kormányzati Tevékenységek Koordinátora) közzétette a Gázai övezetben tett izraeli humanitárius erőfeszítéseket a weboldalán.

A honlapot naponta frissítik a Kerem Shalom és Nitzana ellenőrző pontokon áthaladó humanitárius segélyek számadataival, és jelenleg angol és arab nyelvű változata is van.

E szerint a háború kezdete óta 8 394 teherautó és 153 580 tonna humanitárius segély érkezett – izraeli jóváhagyással – a Gázai övezetbe.

A háború kezdete óta Izraelt számos alkalommal vádolták már népirátással és humanitárius katasztrófa előidézésével, pedig, ahogyan azt a számok is mutatják, a zsidó állam mindent megtesz a gázai civil lakosság – Hamász által – okozott szenvedésének enyhítéséért.

Jair Netanjahu a Neokohnnak: Kettős mércét alkalmaznak Izraellel szemben      

Az izraeli politikai kommentátor a Neokohnnak adott exkluzív interjúban beszélt az Izraellel szemben alkalmazott kettős mércéről és a Magyarországgal való szoros barátságáról.

Izrael hamarosan katonai műveletet indíthat az egyiptomi határ mentén

A The Wall Street Journal szerint Jeruzsálem már Kairót is tájékoztatta a katonai tervekről.