Jair Netanjahu a Neokohnnak: Kettős mércét alkalmaznak Izraellel szemben      

A Neokohn főszerkesztője

 

A Mathias Corvinus Collegium és a Tett és Védelem Alapítvány meghívására Budapesten előadást tartó Jair Netanjahu a Neokohnnak adott exkluzív interjújában beszélt Izrael Állam történelmi legitimációjáról, a kétállami megoldás szűklátókörűségéről és Magyarország és Izrael szoros szövetségéről.

Az izraeli politikai kommentátor és podcaster, aki nem mellesleg Benjamin Netanjahu fia igyekszik az Izrael ellen folytatott igazságtalan propagandát ellensúlyozni és érvelni a zsidó állam által szükségesnek ítélt lépések mellett.

Lapunk kérdésére arról, hogy vajon mi állhat az Izraellel szembeni propaganda-háború hátterében, az ifjabb Netanjahu szerint:

„Amikor a közvélemény olyan dolgokért marasztalja el Izraelt, amelyekért más országokat nem illet kritikával, azt nem lehet másként tekinteni, mint kettős mérce és mint ilyen, antiszemitizmus”

– fogalmazott Netanjahu, aki szerint

„Izrael az egyetlen ország a világon, amelynek a nemzetközi közösség nem engedi, hogy háborút nyerjen”.

„Sok kritika éri Izraelt, hogy a Hamász brutális terrortámadása után aránytalan mértékben lép fel a Gázában civilek között magukat védő palesztin terroristák ellen” – kérdezte Netanjahut lapunk főszerkesztője, Megyeri Jonatán, amelyre a politikai elemző azt válaszolta:

„Egy háborúban nincs arányosság. Ha volna, ha a két oldal pont egyenlő erővel lépne fel, soha semmilyen háborút nem lehetne megnyerni”.

„Osztom az ismert publicista, Douglas Murray véleményét, aki szerint azok,

akik arányos választ emlegetnek, valójában azt szeretnék, hogy Izrael éppen annyi, tehát 1200 ártatlan civilt gyilkoljon meg, ráadásul a Hamászéhoz hasonló kegyetlen módszerekkel. Vagy esetleg Izraelnek is túszokat kellene ejtenie? Nőket és gyermekeket lefejezni? Ez nyilvánvalóan abszurd”

– ismertette álláspontját Jair Netanjahu, aki szerint a Hamász nem csak Izraellel, de a zsidó-keresztény civilizációval és a Nyugattal szemben indított támadást.

Netanjahu szerint „Magyarország Izrael legszorosabb szövetségese az Európai Unióban, amiért Izrael népe rendkívül hálás Magyarország vezetésének és népének. „Meggyőződésem, hogy az országaink közötti kapcsolatok a jövőben tovább javulnak majd, mindkét partner javára”.

A teljes interjút angolul, magyar felirattal alább tekintheti meg:

Jair Netanjahu: A világ képmutató kettős mércét alkalmaz Izraellel szemben

Jair Netanjahu izraeli politikai kommentátor és podcaster a Neokohnnak adott exkluzív interjúban beszélt a Hamász palesztin terrorszervezet ellen folyó háborúról, az Izraellel szemben alkalmazott kettős mércéről és a zsidó állam Magyarországgal való szoros barátságáról.

„Izraelben hálásak Magyarországnak” – Budapesten járt Jair Netanjahu

A Mathias Corvinus Collegium és a Tett és Védelem Alapítvány meghívására érkezett hazánkba az izraeli miniszterelnök fia.