Ezrek imádkoztak a Siratófalnál a túszok szabadulásáért (videó)

Az Izraeli Főrabbinátus és számos társadalmi szervezet felhívására tömegek érkeztek Jeruzsálem óvárosába, hogy a Templom-hegy oldalában fohászkodjanak a Hámász terroristái által fogva tartott izraeliek mielőbbi szabadulásáért és a harctéren küzdő katonák biztonságáért – írja a Zsido.com

„Olyan gonosz ellenséggel állunk szemben, mely nem riad meg semmitől, hogy a zsidók elpusztítására törjön, legyen szó fiatalokról vagy idősekről, gyermekekről vagy nőkről.

Mindannyiunk szíve vérzik, ha a háborúban elesett áldozatokra gondolunk. Azért imádkozunk Istenhez, hogy kegyelmezzen meg Izrael népének, gyógyítsa be a sebeinket, vezesse sikerre hadseregünk katonáit és a biztonsági szolgálatok tagjait, adja meg a fogvatartottak biztonságos hazatértét. Istenünk kegyelméből jöjjön el a megváltás mihamarabb” – e szavakkal nyitották meg az országos főrabbik, Jicchák Joszef és Dávid Lau az eseményt.

עצרת תפילה וזעקה למען היושבים בציון- ערב ראש חודש שבט

תפילת רבים בכותל המערבי ביום רביעי הקרוב ערב ראש חודש שבט – עדכונים מהכותל – האתר הרשמי של הכותל המערבי* „וַנצעק אֶל ה’ אלוקי אבותינו”: לאור המצב הקשה, ביום רביעי הקרוב ערב ראש חודש שבט, תתקיים עצרת תפילה וזעקה ברחבת הכותל המערבי https://thekotel.org/he/139401/ לקבלת עדכונים מהכותל המערבי לוואטסאפ לחצו על הקישור https://chat.whatsapp.com/KF0rf208j929rFb4HXjZ4r Updates from the Western Wall https://chat.whatsapp.com/Gu3rNLNAwoU1Va6ItWoAto

Dávid Sztáv, a modern-ortodox Cohár szervezet vezetője a következőt mondta:

„Azért csatlakoztunk a tömeges imához, hogy megnyissuk az Ég kapuit és hazatérjenek végre a túszok, akiket egy gyilkos és kegyetlen terrorszervezet tart fogságban és melynek legfőbb célja, hogy mindannyiunkat elpusztítson”.

A magánemberek mellett számos tanintézmény és ifjúsági szervezet tagjai is megjelentek a tömegben, ahonnan sokan Tel-Avivba utaztak az ima után, hogy az esti órákban ott megtartott rendezvényen is részt vegyenek. Tel-Avivban Smuel Élijáhu, Cfát főrabbija mondott beszédet, majd olyan neves zenészek léptek fel, mint mint Idán Raichel vagy Áron Rázel.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Jó hír: a háború közelebb hozta a háredieket az izraeli társadalomhoz

Egyre nagyobb a kötelező katonai szolgálat támogatottsága is a háredi közösség körében.

Tfilinkampányt indít az EMIH

Szeretne tenni valamit Izrael biztonságáért? Rakjon tfilint! – üzeni a zsido.com-on megjelent felhívás.