Izraeli nagykövet: Németországnak ideje felébrednie!

Ron Prosor szerint az október 7-i mészárlás óta sok németországi zsidó fél nyilvánosan kifejezni identitását.

Izrael németországi nagykövete, Ron Prosor szerint Németországnak fel kell „ébrednie” az országban eluralkodó antiszemitizmus miatt.

„Az, hogy a zsidók félnek kipával az utcára menni, vagy héberül beszélni a mobiltelefonjukon, egyszerűen nem helyes. Fel kell ébrednünk” – mondta a DPA hírügynökségnek Prosor.

Hozzátette, hogy sok zsidó szülő most már nem szívesen küldi iskolába gyermekét megfelelő védelem nélkül.

„Ezek a körülmények nem normálisak. A félelem tényleg jelen van”

– magyarázta.

„A növekvő antiszemitizmus nem tisztán német probléma. De Németországban még fontosabb, mint máshol, hogy ezen változtassunk.”

„Amikor Molotov-koktélokat dobálnak, hogy felgyújtsanak zsinagógákat, nem elég csak szavakkal válaszolni. Gyakorlatias válaszok kellenek.”

Prosor azonnali intézkedéseket sürgetett az iskolákban a növekvő probléma kezelésére, felhívva rá a figyelmet, hogy a fiatalabb generációk egyre Izrael-ellenesebbek.

Napi Belgium: zsidó újságírót jelentett fel egy brüsszeli Hezbollah-aktivista

Az amerikai és brit katonák halálát nyíltan ünneplő terror-aktivista zavartalanul folytatja Izrael-ellenes tevékenységét a belga fővárosban.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal adatai szerint a Hamász-terroristák október 7-i, Izrael elleni támadása óta több mint 1100 antiszemita bűncselekményt regisztráltak a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban. Ezek az incidensek elsősorban vagyoni károkozással és gyűlöletkeltéssel kapcsolatosak.

„Sokan olyan régiókból érkeztek hazánkba, ahol Izraelt ellenségnek tekintik, és ahol az az elképzelés uralkodik, hogy a zsidók ellen harcolni kell”

– mondta Holger Münch, az SZBH elnöke a Neue Zürcher Zeitung című lapnak nyilatkozva.

„Ezért fontos, hogy a bevándorlók is megismerkedjenek a német történelemmel, valamint a német attitűdökkel és értékrenddel. Még egyértelműbben kell megfogalmaznunk, hogy mit várunk el minden itt élő embertől”.

Münch szerint a hivatalos adatok a bűncselekmények széles skáláját ölelik fel, a baloldali és jobboldali szélsőségesség által motiváltaktól kezdve az importált iszlamista ideológiáig.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Wir schaffen das: Berlin nem fogad több török imámot, jön a német iszlám

A szövetségi belügyminiszter szerint „ez egy fontos mérföldkő a németországi muszlim közösségek integrációja szempontjából”.