A nemzetközi jog sztárszakértője fogja védeni Izraelt Hágában

Malcolm Shaw professzor január 12-én a hágai Nemzetközi Bíróságon ismerteti Izrael védelmét a dél-afrikai vádakkal szemben.

Egy brit ügyvéd fogja megvédeni Izraelt a jövő héten a hágai Nemzetközi Bíróságon a dél-afrikai vádakkal szemben, amelyek szerint a zsidó állam népirtást követ el a palesztinok ellen a Hamász ellen folyó háborúban.

Malcolm Shaw professzor a nemzetközi területi viták egyik legfőbb szakértője és a népirtással kapcsolatos számos jogi írás szerzője.

Shaw kinevezését egy izraeli tisztviselő megerősítette. A Ynet információ szerint rajta kívül még három másik ügyvéd lesz, akiket kiválasztottak, hogy Jeruzsálemet képviseljék a meghallgatásokon.

Hágában fog csatába szállni Izrael és Dél-Afrika

A zsidó állam kész a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt megvédeni az igazát.

A január 11-re kitűzött meghallgatáson várhatóan a dél-afrikai képviselők ismertetik Izrael elleni vádjaikat, míg Izrael a következő napon mutatja be a vádakkal szembeni védekezését.

A múlt héten benyújtott kérelmében Dél-Afrika azzal vádolta Izraelt, hogy a Hamász elleni gázai háborúja során olyan cselekedeteket követett el, amelyek

„népirtó jellegűek, mivel azokat a szükséges konkrét szándékkal követték el… a gázai palesztinok, mint a szélesebb értelemben vett palesztin nemzeti, faji és etnikai csoport részének elpusztítására”.

Izrael aláírta az ENSZ Közgyűlése által 1948-ban elfogadott népirtás elleni egyezményét, amelynek értelmében az ENSZ egyik szervének, a Nemzetközi Bíróságnak a joghatósága és ítéletei alá tartozik.

Az egyezmény értelmében Izrael köteles képviselőket küldeni a bíróságra, miután beadványt nyújtanak be ellene.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Napi Belgium: zsidó újságírót jelentett fel egy brüsszeli Hezbollah-aktivista

Az amerikai és brit katonák halálát nyíltan ünneplő terror-aktivista zavartalanul folytatja Izrael-ellenes tevékenységét a belga fővárosban.