A török elhárítás szerint leleplezték „a Moszad kémhálózatát”

Az isztambuli ügyészség elfogatóparancsot adott ki 46 személy ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kémkedtek az izraeli hírszerzésnek.

A török hatóságok kedden bejelentették, hogy az ország hírszerzése felszámolt egy állítólagos Moszad-kémhálózatot, és 33 gyanúsítottat tartóztatott le.

A nyolc török tartományra kiterjedő razzia célpontjai olyan személyek voltak, akiket Izraelnek való kémkedéssel gyanúsítottak. A hatóságok továbbra is üldözik a fennmaradó 13 gyanúsítottat.

Törökország azt is állítja, hogy az izraeli hírszerzés külföldi állampolgárok ellen folytat műveleteket a határain belül. Ezek az állítólagos tevékenységek a hírszerzéstől a komolyabb cselekményekig, például támadásokig és emberrablási kísérletekig terjednek. Ankara szerint Isztambul az izraeli műveletek egyik fő csomópontja.

A múlt hónapban a Wall Street Journal arról számolt be, hogy Izrael a Hamász külföldön élő magas rangú tisztviselőit tervezi célba venni. A hírt követően a török hírszerzés figyelmeztetést küldött Izraelnek, hangsúlyozva, hogy bármilyen ilyen akciónak komoly következményei lennének.

„Zsidóknak tilos a belépés!” – sorra tiltják ki a zsidókat a török üzletekből

Teljes Izrael-ellenességbe és zsidógyűlöletbe fulladt a török állam.

„Netanjahu rosszabb, mint Hitler” – teljesen elgurult a gyógyszere Erdogannak

„Erdogan az utolsó, aki erkölcsről prédikálhat nekünk” – üzente az izraeli miniszterelnök a török elnöknek.