Így kell ezt: az amerikai flotta keményen odacsapott a tengeren támadó húsziknak

Tíz, Irán által támogatott jemeni húszi fegyveres meghalt, miután az Egyesült Államok elsüllyesztette hajóikat. A terroristák épp megpróbáltak támadást intézni egy kereskedelmi hajó ellen a Vörös-tenger déli részén.

Vasárnap reggel a Maersk Hangzhou konténerszállító hajó vészjelzést adott le, miután négy húszi hajó megtámadta. A húszik tüzet nyitottak a hajóra, és megpróbáltak a fedélzetre jutni – közölte az amerikai Központi Parancsnokság (CENTCOM).

A hajón lévő biztonsági személyzet viszonozta a tüzet, amíg a USS Eisenhower és a USS Gravely amerikai helikopterei a helyszínre nem érkeztek. A húszi támadók rájuk is tüzet nyitottak,

a helikopterek viszonozták a tüzet, és a négy hajóból hármat elsüllyesztettek, megölve a személyzetüket.

A támadásban résztvevő negyedik hajó sikeresen elmenekült.

A támadás után a Maersk bejelentette, hogy 48 órára felfüggeszti hajóinak áthaladását a Vörös-tengeren.

Na végre: nemzetközi koalíció jött létre a jemeni veszély elhárítására!

A Prosperity Guardian a folyamatosan eszkalálódó Vörös-tengeri helyzeten próbál majd úrrá lenni.

„A Vörös-tengeren az izraeli hajók védelmében végrehajtott katonai akciók nem fogják megakadályozni Jement abban, hogy teljesítse vallási, erkölcsi és humanitárius kötelességét az elnyomottak támogatására Palesztinában és Gázában” – közölte az incidens után a húszik szóvivője.

Abdul Szalam Dzsahaf, a húszik egyik magas rangú vezetője az X-en közzétett bejegyzésében arra figyelmeztetett, hogy „az amerikai agresszió hadüzenet”, ami „nem maradhat válasz nélkül”.

Miközben a húszik fokozzák támadásaikat a Vörös-tengeren, a brit hadsereg arra készül, hogy az Egyesült Államokkal együtt légicsapásokat indít az Irán által támogatott milícia ellen – jelentette vasárnap a The Sunday Times. Grant Shapps brit védelmi miniszter a lapnak adott nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy

„az utolsó esély szalonjában iszogatnak” azok a terroristák, akik megzavarják a nemzetközi kereskedelmet a Vörös-tengeren.

A CENTCOM szerint a húszik november 19-e óta 24 támadást hajtottak már végre a nemzetközi kereskedelemben résztvevő hajók ellen.

Egyre merészebb a síita polip – mire vár még Amerika?

Még nem késő megakadályozni az amerikai elrettentés teljes összeomlását a Közel-Keleten. Vélemény.