Államtitkokat kotyogott ki a volt izraeli miniszterelnök

Naftali Bennett, aki 2021. június 13-tól 2022. június 30-ig volt izraeli miniszterelnök, elismerte, hogy Izrael állt egy iráni támaszpont megtámadása és az IRGC egyik magas rangú parancsnokának meggyilkolása mögött.

Izrael megtámadott egy pilóta nélküli légi jármű (UAV) bázist Iránban és meggyilkolt egy magas rangú Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) parancsnokot – árulta el Bennett a Wall Street Journalban megjelent cikkében.

„Utasítottam Izrael biztonsági erőit, hogy Teherán fizessen meg a terror szponzorálására vonatkozó döntéséért. Elég volt a büntetlenségből”

– írta Bennett a véleménycikkében.

„Miután Irán 2022 februárjában két sikertelen UAV-támadást indított Izrael ellen, Izrael megsemmisített egy UAV-bázist iráni földön. 2022 márciusában egy iráni terroregység megpróbált izraeli turistákat ölni Törökországban, de kudarcot vallottak. Nem sokkal később éppen ennek az egységnek a parancsnokát gyilkolták meg Teherán központjában”.

Bennett „Az USA-nak és Izraelnek közvetlenül kell felvennie a harcot Iránnal” címmel megjelent írásában arra szólítja fel a két szövetséges országot, hogy fizettesse meg a káosz okozását Irán ajatollahjaival „a Hamász, a Hezbollah és a húszi megbízottjain keresztül”.

Irán szerint a Hamász a Szolejmáni-gyilkosságot bosszulta meg október 7-én

Irán azt hiszi körülötte forog a világ. Még a Hamász is tagadja Teherán agymenését.

Iránt széles körben a Közel-Kelet fő destabilizáló erejének tekintik. Az iszlám köztársaság dollármilliókat, fegyvereket, katonai szakértőket és kiképzést adott, többek között a gázai Hamásznak, a libanoni Hezbollahnak és a jemeni húszi lázadóknak is. Iránt állt a Hamász október 7-i Izrael elleni támadása mögött is, amelyben 1200 embert öltek meg, és több mint 240-et túszul ejtettek.

„Az iráni rezsim áll a Közel-Kelet legtöbb problémájának és a globális terror nagy részének középpontjában” – írta cikkében Bennett. „Mégis megmagyarázhatatlan módon szinte senki nem foglalkozik vele”.

„Az USA-nak és Izraelnek egyértelmű célként kell kitűznie a gonosz iráni rezsim megbuktatását.

Ez nem csak lehetséges. Ez létfontosságú a Közel-Kelet – és az egész civilizált világ – biztonsága szempontjából”

– zárult Bennett írása.

Később kiderült, hogy Bennett az IDF katonai cenzorainak jóváhagyása nélkül tette közzé a véleménycikkben szereplő információkat.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Izrael likvidálta az Iráni Forradalmi Gárda magas rangú parancsnokát

Célzott likvidálást hajtott végre az izraeli légierő.