Izrael likvidálta az Iráni Forradalmi Gárda magas rangú parancsnokát

Izrael válaszcsapásra vár az északi fronton az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) parancsnokának, Szajjed Reza Mouszavinak szíriai likvidálását követően – jelentette hétfő este az izraeli média az izraeli hadsereg tisztviselőire hivatkozva.

Mouszavi, az IRGC egyik magas rangú parancsnoka, aki Irán és a csatlósai közötti katonai együttműködésért volt felelős, életét veszítette egy légicsapásban Damaszkusz környékén.

Izraeli biztonsági értékelések szerint Irán fokozta a fegyverszállítást a Szíriában működő síita milíciáknak azóta, hogy az IDF megkezdte a Hamász elleni háborúját a Gázai övezetben.

Joáv Gallant védelmi miniszter, aki hétfőn látogatást tett az IDF északi parancsnokságán, azt mondta, hogy a Hezbollahot nagyon messzire szorították az izraeli határtól”.

Gallant ismertette, hogy az IDF több mint 150 terroristát ölt meg Libanonban, bár a Hezbollah csak mintegy 125-öt ismert el közülük.

Irakból indítottak támadást Izrael ellen, Jordániának kellett közbelépnie

Az iráni iszlamista rezsim újabb csatlósa szállt be a zsidó állam elleni küzdelembe.

A védelmi miniszter elmondta, hogy az IDF a Hezbollah infrastruktúrájának jelentős részére is csapást mért a határ közelében, operatív okokból visszavonulásra kényszerítve azt, nehogy különben elszakadjon a fegyver- és utánpótlási vonalaitól.

Emellett elmondta, hogy az IDF légiereje nagyobb műveleti szabadsággal rendelkezik Libanonon belül, mint valaha.

Gallant továbbá megígérte az észak-izraeli lakosoknak, hogy az IDF vagy egy diplomáciai megállapodással, vagy egy nagyobb katonai művelettel helyreállítja a biztonságot északon, de továbbra is tartózkodott attól, hogy határidőt szabjon ennek megvalósítására.

Izrael mintegy 80 ezer lakost evakuált a területről a Hezbollah támadásai miatt.

Kitört a káosz: hatalmas kibertámadást indítottak Irán ellen az izraeli hackerek

„A tűzzel való játéknak ára van” – üzente a Ragadozó veréb néven ismert csoport az iszlamista rezsimnek.