Kanye West héberül kért bocsánatot a zsidóktól

„Őszintén bocsánatot kérek a zsidó közösségtől” – írta közösségi oldalán a világhírű rapper, hangsúlyozva, hogy nem állt szándékában „megbántani vagy megalázni” senkit.

„Mélységesen sajnálom, ha fájdalmat okoztam” – folytatta a bejegyzést Kanye, amelyben azt ígérte, tanulni fog ebből a tapasztalatból, hogy nagyobb érzékenységet és megértést tanúsítson.

A rappernek számos antiszemita megnyilvánulása közül az egyik legnagyobb felháborodást az okozta, amikor azt mondta, Alex Jonesnak, az InfoWars konteóoldal üzemeltetőjének, hogy „szeretem Hitlert”.

Arról is beszélt, hogy a szereti a zsidókat is, de megjegyezte,

a nácikat is közel annyira tiszteli, mivel szerinte hozzájuk jó dolgok is köthetők.

Kanye West a zsidóknak: „Bocsássatok meg Hitlernek!”

A rapper ismét Adolf Hitlert dicsérte egy interjúban és kijelentette „A zsidók nem mondhatják meg, hogy kit szerethet és kit nem”.

A felháborító megnyilvánulások miatt több támogatója is megszakította vele a kapcsolatot, köztük az Adidas is, amely leállt West Yeezy cipőinek értékesítésével.

Kanye legújabb szerzeményében, a Vulture című dalban a következőt énekli: „How I’m anti-Semitic? I just fucked a Jewish bitch”, azaz

„Hogy lennék antiszemita? Most b…..m meg egy zsidó ribancot”.

A „filoszemitának szánt sorok” azonban nem érték el a kívánt hatást, sokan továbbra is antiszemitának és nőgyülölőnek tartják az előadót.

Ez a cikk eredetileg a Tett és Védelem Alapítvány oldalán jelent meg.

Gal Gadot stílusosan reagált Kanye West antiszemita kirohanására

„Büszkeség.”