Gal Gadot stílusosan reagált Kanye West antiszemita kirohanására

Gal Gadot izraeli színésznő csatlakozott ahhoz a támogató kampányhoz, amelyet számos híresség nyújtott a zsidóknak a közösségi médiában a Kanye West antiszemita megjegyzései által kiváltott vita után.

A rapper ellentmondásos megjegyzései miatt szombaton egy Los Angeles-i autópálya fölé egy transzparenst is kifüggesztettek, amely a rapper támogatását fejezte ki. A felirat így szólt: „Kanye-nak igaza volt a zsidókkal kapcsolatban”.

Válaszul Gadot izraeli színésznő, aki a „Wonder Woman” című filmben nyújtott alakításával vált sztárrá az Egyesült Államokban, Instagram- és Twitter-fiókján egy Dávid-csillagot viselő szelfit posztolt, alatta „büszkeség” felirattal.

Gadot posztja nem sokkal azután érkezett, hogy váratlanul támogatását fejezte ki az amerikai-palesztin testvérpár, Gigi és Bella Hadid is, akik korábban nem hagytak ki egy alkalmat arra, hogy bírálják Izraelt.

Igaz, a Hadid testvérek minden bizonnyal az Izrael-ellenesség és a zsidógyűlölet közt igyekeznek különbséget tenni.

„Támogatom a zsidó barátaimat és a zsidó népet” – posztolta Gigi Hadid vasárnap az Instagramon.

A Hadid nővérek mellett Khloe Kardashian, Kanye West exfelesége Kim Kardashian, Amy Schumer, David Schwimmer, Jamie Lee Curtis, John Legend, Hailey Bieber és még sokan mások kritizálták a rappert, ezzel is kifejezve támogatásukat a zsidó közösség iránt.

Kedden a német Adidas sportruházati óriáscég szüntette meg partnerségét Ye-vel a zsidókról tett „gyűlölködő” megjegyzései miatt. Más nagy divatmárkák, mint a Gap és a Balenciaga szintén leállították együttműködésüket a rapperrel.

Az Adidas állítólag szakít Kanye Westtel az antiszemita vádak miatt

A német sportruházati cég azért döntött így, mert antiszemita retorikája „az egykor virágzó cipőmárkát a kritika villámhárítójává tette”.