Kanye West a zsidóknak: „Bocsássatok meg Hitlernek!”

Az elmúlt hetekben antiszemita botrányba keveredett amerikai rapper Ye, korábbi nevén Kanye West a hétvégén újabb ellentmondásos megjegyzéssel szolgált, amikor azt tanácsolta a zsidó embereknek, hogy bocsássanak meg Adolf Hitlernek.

A Proud Boys alapítójának, Gavin McInnesnek adott interjújában a szélsőjobboldali politikai kommentátor arról értekezett, hogy Westet miért „törölték”, és megemlítette Alex Jonesnak, az összeesküvés elméleteiről híres véleményvezérnek adott korábbi interjújában tett megjegyzéseit.

McInnes így fogalmazott: „Szereted a zsidókat, de antiszemitizmus miatt töröltek, mert Hitlert is szereted, és mindenkit egyformán szeretsz. A jófiúkat és a rosszfiúkat is”.

West, aki egész arcát eltakaró maszkban ült azt válaszolta:

„Igen, a zsidók nem mondhatják meg nekem, hogy kit szerethetek és kit nem. Nem erőltetheted rá a fájdalmadat mindenki másra. Zsidó emberek, bocsássatok meg Hitlernek ma”.

A rapper még számos antiszemita hasonlatot is megismételt az interjú során, többek között azt, hogy zsidók irányítják az olyan intézményeket, mint a média és a bankok.

McInnes kijelentette, hogy West megjegyzései ellentmondásosak voltak, és hozzátette: „Hitlernek elég rossz híre van”.

West válaszolt, és azt állította, hogy a zsidók adták Hitler rossz hírnevét.

„Ugyan ki teremtette ezt a hírnevet? Azt a zsidó emberek csinálták. Azért voltak feldúltak, mert Hitler kirúgta őket az országából”.

West az interjúban holokausztot az abortuszhoz hasonlította. „A holokauszt nem az egyetlen holokauszt, hiszen most is abortuszok vannak. Ez eugenika. Ez népirtás. Ez egy holokauszt, amivel most is szembesülünk.”

Elég az antiszemitizmussal kapcsolatos képmutatásból!

„Az antiszemitizmus ellen csak akkor lehet hatékonyan harcolni, ha akkor is elítéljük, amikor az általunk preferélt politikai oldalról jön” – írja Jonathan S. Tobin.