Holokauszt múzeumban akart tüntetni az „Orvosok a népirtás ellen” nevű csoport

Amerikai orvosok egy csoportja lemondta a tervezett „Népirtás Gázában” tüntetését az amerikai Holokauszt Múzeumban, miután a közösségi médiában megjelent kritikusok „sértőnek” nevezték a tervezett demonstrációt.

Az Orvosok a népirtás ellen nevű csoport, amely magát „a népirtás megállítása iránt elkötelezett globális egészségügyi koalíciónak” nevezi, a Hamász október 7-i terrortámadását követően alakult meg.

Úgy tervezték, hogy december 28-án 11 órakor a washingtoni Holokauszt Múzeum előtt tiltakoznak, majd délután 3 órakor a Fehér Ház előtt gyűlnek össze.

A közleményben arra buzdították a résztvevőket, hogy szerezzenek ingyenes belépőjegyeket a múzeumba. „Ne köszöntsük 2024-et egy folyamatban lévő népirtással” – írták. „Az akció mindenki előtt nyitva áll. Arra biztatjuk az egészségügyi dolgozókat, hogy viseljenek fehér köpenyt/egyenruhát”.

A StopAntisemitism.Org nevű megfigyelőcsoport „undorítónak” és „gyomorforgatónak” nevezte az eredeti bejelentést.

„A Hamásznak egyetlen célja van – a zsidók meggyilkolása. Hogy ez az orvoscsoport a holokausztmúzeumot gyalázza meg a tűzszünetre (azaz – a zsidó nemzet önvédelmének megszüntetésére) való felhívásával, az gyomorforgató” – írta a szervezet az X/Twitteren.

Kaliforniában megtiltották egy zsidó nőnek, hogy használja a mosdót

Egy kaliforniai kávézó három alkalmazottja fizikailag akadályozta meg, hogy a zsidó vendég bemenjen a mosdóba. Videó is készült az esetről.

A Holokauszt Múzeum is kiadott egy közleményt a tüntetés kapcsán.

„Múzeumunk a náci Németország és kollaboránsai által meggyilkolt 6 millió zsidó nemzeti emlékhelye.

Mélységesen sértő a túlélőkre és az áldozatok emlékére nézve a holokauszt történetének kihasználása”

– írták.

Az Orvosok a népirtás ellen közleményben később tudatta, hogy „úgy döntöttek, lemondják a rendezvényt”.

A csoport azt is állította, hogy „félreértések övezik a Holokauszt Múzeumban tartott rendezvényüket, amelyet tévesen antiszemita összejövetelként állítottak be”.

Ehelyett a csoport azt állította, hogy a múzeumlátogatás célja az volt, hogy „kifejezzék együttérzésüket a népirtás borzalmai iránt”.

„Ezen kívül szerettük volna felhívni a figyelmet a Gázában zajló népirtásra”

– írták.

Egy pokoli szövetség

A liberális dogma olyan erkölcsileg romlott társadalmat hozott létre, amely vállvetve menetel az iszlám szent háború vadembereivel. Vélemény.