Észak-Izraelt rakétázza a libanoni Hezbollah

A Hezbollah szerdán mintegy három tucat rakétatámadást és több dróncsapást hajtott végre, ami a jelentések szerint a legtöbb, amit a libanoni székhelyű, Irán által pénzelt terrorcsoport október 7. óta egy nap alatt indított — jelenti a The Jerusalem Post.

Bár a támadások nem okoztak sérülteket, jelentős károkat keletkeztek Kirjat Smoná városában, és Ros Hánikra településen is.

A támadások megugrására azután került sor, hogy az IDF megölte Szajjed Reza Mouszavit, az iráni Iszlám Forradalmi Gárda egyik magas rangú parancsnokát, ezzel párhuzamosan az izraeli hadsereg műveletei jelentősen visszaszorították a Hezbollah terroristáit a zsidó állam északi határától.

Az IDF az éjszaka folyamán is támadta a Hezbollahot, egyrészt válaszul a tűzforrásokra, másrészt pedig úgy tűnik, hogy fokozatosan igyekszik megsemmisíteni a Hezbollah infrastruktúráját a libanoni Litani folyótól délre.

Az izraeli légicsapások és ágyúzások eddig több mint 125 Hezbollah-harcost, további mintegy 25 palesztin terroristát öltek meg Libanonban.

Irán felpörgette a közel fegyver minőségű urán dúsítását

Aggasztó jelentést tett közzé a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség.