A The New York Times már megint fullba tolja a Hamász-propagandát

Az amerikai lap december 24-én közölte le a hamászos gázai polgármester cikkét.

A The New York Times-t sokan bírálják, amiért közölte Jahja Szarrádzs, Gáza város Hamász által kinevezett polgármesterének vendégírását.

„Gáza város polgármestere vagyok. Életünk és kultúránk romokban hever” című cikk december 24-én jelent meg. Írásában Szarrádzs arról írt, hogy „könyörtelenül pusztul Gáza – ikonikus szimbólumai, gyönyörű tengerpartja, könyvtárai és archívumai, és bármilyen gazdasági jólét ami volt”.

„Miért pusztítottak el az izraeli tankok annyi fát, villanyoszlopot, autót és vízvezetéket? Miért támadott Izrael egy ENSZ-iskolát?”  – tette fel a kérdést a Hamász kinevezettje. Azt is írta, hogy „el sem tudja képzelni, hogy épeszű ember hogyan vehet részt egy ilyen szörnyű pusztító és halálos hadjáratban”.

Szarrádzsot 2019-ben nevezte ki a Hamász Gáza város polgármesterévé. Kinevezése előtt a gázai Iszlám Egyetem külügyi elnökhelyettese volt, és a gázai egyetemi főiskola korábbi rektora is.

A polgármester „felszólította a világ önkormányzatait – mindenkit -, hogy gyakoroljanak nyomást a világ vezetőire, hogy hagyják abba ezt az esztelen pusztítást”.

Izrael-ellenes csőcselék rongált meg több Lincoln-emlékművet

A palesztinbarát tüntetők áldozatául estek a rabszolgákat felszabadító és zsidókat támogató elnök emlékművei.

„Miért nem lehet a palesztinokat ugyanúgy kezelni, mint az izraelieket és a világ összes többi népét? Miért nem élhetünk békében, miért nem lehetnek nyitott határaink és szabad kereskedelmünk?” – írta.

Szarrádzs röviden utalt a Hamász október 7-i támadására is, és azt írta, hogy „amikor Izrael megkezdte a háborút Gáza ellen válaszul a Hamász halálos támadására, én külföldön voltam”.

Scott Johnson, ügyvéd és a Powerline blog konzervatív írója megkérdőjelezte az írás közzétételének jogszerűségét.

„Mint a Hamász által kinevezett Gáza város polgármestere” – írta Johnson –

„Szarrádzs egy olyan külföldi terrorszervezet vezető tisztségviselője lehet, amelyet az Egyesült Államok törvényei szerint 1997 óta ilyenként tartanak nyilván.

Ennek megfelelően az amerikaiak számára illegális, ha anyagi segítséget nyújtanak neki”.

Hatalmas húszi drón- és rakétámadást akadályozott meg az amerikai flotta

Az amerikai és izraeli hadsereg közösen hárította el a terroristák a támadását.