Hatalmas húszi drón- és rakétámadást akadályozott meg az amerikai flotta

Az Egyesült Államok hadserege kedd este közölte, hogy erői 12 támadó drónt és öt rakétát fogtak el a Vörös-tenger déli részén, amelyeket a jemeni húszi terroristák indítottak.

Két órával korábban az izraeli hadsereg is bejelentette, hogy az izraeli légierő egyik vadászgépe lelőtt egy „ellenséges légi célpontot, amely izraeli területre tartott”.

Az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága (CENTCOM) azt tweetelte, hogy az USS Laboon romboló és az Eisenhower repülőgép-hordozó csapásmérő csoport F/A-18 Super Hornet vadászrepülőgépei csapást mértek a drónokra és rakétákra, amelyek között három hajó elleni ballisztikus rakéta és két cirkálórakéta volt.

A drónokat és rakétákat „a húszik 10 órán keresztül lőtték ki, a [támadás] december 26-án reggel (szanaai idő szerint) körülbelül 6:30-kor kezdődött. A térségben lévő hajókban nem keletkezett kár, és sérülésekről sem érkezett jelentés” – közölte a CENTCOM.

Az iráni terrorista proxy húszik Jemenben november közepe óta offenzívát folytatnak a nemzetközi tengeri kereskedelem ellen a Bab el-Mandeb-szorosban: számos hajó ellen drón- és rakétatámadást, valamint kereskedelmi és katonai hajók elleni kalóztámadást hajtotta végre.

Amióta a húszik közölték, hogy támogatják a Hamász gázai terrorcsoportot az Izrael elleni háborúban, rendszeres indítanak nagy hatótávolságú rakéta- és dróntámadásokat Izrael ellen.

A nagy hajózási társaságok a fenyegetésre úgy reagáltak, hogy a Szuezi-csatorna-Vörös-tenger-Bab el-Mandeb útvonalról a dél-afrikai Jóreménység-fokára irányították át a hajókat.

Na végre: nemzetközi koalíció jött létre a jemeni veszély elhárítására!

A Prosperity Guardian a folyamatosan eszkalálódó Vörös-tengeri helyzeten próbál majd úrrá lenni.