Hol nagyobb az antiszemitizmus: Amerikában vagy Magyarországon?

Ha antiszemitizmusról és zsidóellenes támadásokról van szó, akkor David Pressman nagykövet inkább a saját hazájában nézzen szét – ezt javasolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a vasárnap esti Bayer-show-ban.

Kovács Zoltán szerint az amerikai nagykövet – akit Orbán Viktortól kölcsönözve ismét Présember úrnak nevezett – a történelem szellemvasútján ül, és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat. A magyar kormány nemzetközi kommunikációjáért és kapcsolataiért felelős államtitkár szerint a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta milyen védelemre számíthatnak, és

ez nemcsak hogy megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban, hanem kimondottan példamutató

– fogalmazott.

Az államtitkár azért szólította meg David Pressman nagykövetet, mert a diplomata ismét bírálta a magyar kormányt a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében.

Antiszemitizmust kiáltott a Soros-plakátok miatt David Pressman

Erős állításokat fogalmazott meg a 12. Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján David Pressman.

Pressman szerint az Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátoknak antiszemita vonzata van. A diplomata állítja, az antiszemitizmust ma Magyarországon a magyar kormány bátorítja, ellentétben a zéró tolerancia elvével.

Kovács Zoltán szerint viszont az Egyesült Államok legnevesebb campusain vernek meg zsidókat, egy ember bele is halt a sérüléseibe.

És ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal

– tette hozzá.

Az Index eredeti, teljes cikke itt olvasható.

Háború idején is meggyúlnak a hanukai gyertyalángok városaink közterein

A fény ünnepe mához egy hétre, csütörtök este kezdődik és nyolc napig tart.